PKK’nin güvendiği Maliki’den açıklama: PKK’nin Kürdistan Bölgesindeki varlığına son verilsin

PKK'nin güvendiği Maliki'den açıklama: PKK'nin Kürdistan Bölgesindeki varlığına son verilsin

 Irak Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri el-Maliki, TSK’nın askeri operasyonunu kınayarak, “Mesele artık tahammül sınırlarını aşıyor” dedi. Maliki ayrıca, hükumete, “PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığına son verilmesi” çağrısında bulundu.

Irak Kanun Devleti Koalisyonu Başkanı ve eski Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin ofisi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Duhok’un Amedi ilçesi kırsalında başlattığı “Pençe-Kilit” operasyonu hakkında yazılı bir açıklama yayımladı.

PKK’ye yakın RojNews ve diğer siteler Maliki’nin konuşmasının içeriğini çarpıtarak vererek PKK’ye dönük eleştirileri vermediler. Fakat Maliki’nin konuşmasında PKK’ye hedeflediği görüldü.

Maliki’nin “Türkiye’nin Irak’ın egemenliğini ihlalini reddeden tüm özgür Iraklı seslere destek verdiği” ifade edilen açıklamada, Kanun Devleti Koalisyonu liderinin ayrıca “Türkiye’nin devam eden saldırıları nedeniyle Duhok’ta evlerini, kiliselerini terk etmek zorunda kalan Hristiyan ve diğer sivil vatandaşların yanında olduğu” kaydedildi.

Açıklamada, “Türkiye ile PKK arasındaki bu savaşı gerçekleştirenler nasıl düşünüyor bilemiyorum. Ne zaman sona erecek? Kürt halkı ve Hristiyan vatandaşlarımız ne zamana kadar bu savaşın içinde, korku, endişe ölüm ve göçe maruz kalacaklar? Mesele artık Türk ordusunun onlarca karakol kurması ve sürekli köyleri bombalamasıyla tahammül sınırlarını aşıyor” ifadelerine yer verildi.

Maliki ayrıca Bağdat hükumetine çağrıda bulunarak, mevcut duruma acilen bir çare bulmasını, “halkın evlerine huzur içinde geri dönmesi için PKK’nin Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki varlığına son verilmesini” istedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) 17 Nisan günü Kürdistan Bölgesi toprakları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla yeni bir operasyon başlatmıştı.

Diğer Haberler