Reuters Mesrur Barzani’nin İngiltere ziyaretini manşetten verdi

Reuters Mesrur Barzani’nin İngiltere ziyaretini manşetten verdi

Reuters Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani’nin İngiltere ziyaretini sayfalarına taşıdı. Reuters ziyaretin temelinin “enerji startejisi ile ilgili olduğuna dair vurgu da yapıldı.

Haberde “Kürt Başbakanı Mesrur Barzani, İngiltere lideri Boris Johnson ile Avrupa’ya enerji ihraç etme ve Rus petrol ve gazına olan bağımlılığı azaltma arzusu hakkında konuştu” dendi.

Londra’da iki ülke arasında yapılan bir toplantıya ilişkin İngiliz Hükümeti “Başbakan Barzani, Avrupa’ya enerji ihraç etme arzusundan bahsetti ve Başbakan (Johnson), Batı’nın Rus petrol ve gazına olan bağımlılığını azaltmaya yardımcı olma çabalarını övdü.”

+Neler olmuştu?

KBY Başbakanı Mesrur Barzani iki gün önce yaptığı Londra ziyaretinde İngiltere Başbakanı, bakanlar ve önemli siyasetçilerle görüşmüş bu ziyaret İngiliz basınında büyük yer almıştı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın ofisinden Barzani – Johnson görüşmesine dönük yapılan açıklamada, İngiltere ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin genişletilmesi için fırsatın oluştuğu belirtildi.

Downing Street’ten yapılan açıklamada, İngiltere ile Kürdistan Bölgesi’nin tarihi bir ilişkiye sahip olduğu kaydedilirken, ikili ticaret ve yatırım ilişkilerinin genişletilmesi için fırsat oluştuğu bildirildi.

İkilinin görüşmesinde İngiltere ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerden bahsedildiğinin bildirildiği açıklamada, Londra’nın Kürdistan Bölgesi halkı ve hükümetiyle uzun ve tarihi bir ilişkisinin olduğu vurgulandı.

Ticaret ve yatırım alanlarındaki dostluğu genişletmek için önemli bir fırsatın oluştuğunun kaydedildiği açıklamada, görüşmede, bölge güvenliğinin gündeme geldiği ve İngiltere Başbakanı’nın Irak’ın istikrarı ve IŞİD’e karşı operasyonlara yönelik desteğini dile getirdiği belirtildi.

Diğer Haberler