İngiliz Parlamentosundan önemli yorum: Mesrur Barzani’nin İngiltere ziyareti, Kürdistan Bölgesi’nin dünya haritasına çıkması için bir vesile olacak

İngiliz Parlamentosundan önemli yorum: Mesrur Barzani’nin İngiltere ziyareti, Kürdistan Bölgesi’nin dünya haritasına çıkması için bir vesile olacak

İngiltere Parlamentosu Üyesi Gary Kent, Başbakan Mesrur Barzani’nin Londra ziyaretinin İngiltere ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin gelişimi açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Gary Kent, 31 yıl içerisinde Kürtlerin İngiltere Dışişleri’nde çok önemli bir konuma sahip olduklarını ifade ederek, İngiltere’nin Erbil’de iyi bir varlığının olduğunu ve Kürdistan Bölgesi’nin Londra’nın önemli müttefiki olduğunu söyledi.

“Ziyaret Kürdistan’ın dünya haritasına çıkması için bir vesile olacak”

Başbakan Mesrur Barzani’nin İngiltere ziyaretinin, Kürdistan Bölgesi’nin dünya haritasına çıkması için bir vesile olacağını dile getiren Kent, Kürdistan Bölgesi’nde dinlerin bir arada yaşadığını ve Kürdistan Bölgesi’nin terörle mücadele ettiğini söyledi.

Peşmergenin terörle mücadelede ödediği bedellerin gözlerinin önünde olduğunu ve Peşmergenin Kürdistan’ı ve bölgeyi koruduğunu belirten Kent, Kürdistan Bölgesi için bu süreçte gerekli olanın, İngiltere başta olmak üzere dost ve müttefiklerinin desteğini alması, potansiyelini artırması ve Batı’nın çok iyi ve gerekli bir müttefiki olması olduğunu ifade etti.

“İngiltere Kürtlere destek olmalı”

İngiltere’nin Kürtlere destek olması gerektiğini de söyleyen Kent, “Irak da Kürtlere destek olmalı. Kürdistan Bölgesi idaresinde olmayan Kürdistani bölgeler sorunu çözülmeli. İngiltere, Kürdistan Bölgesi ile Irak arasında 2005 yılından beri çözülmeyen sorunların çözümünde destek olabilir” diye ekledi.

Diğer Haberler