Elî Ewnî’den Lahur Cengî’ye: Lahûr ve onun gibiler Kürt halkının iradesini düşmanlara teslim etmeye uğraşıyorlar

Elî Ewnî'den Lahur Cengî'ye: Lahûr ve onun gibiler Kürt halkının iradesini düşmanlara teslim etmeye uğraşıyorlar

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Merkez Komite Üyesi Elî Ewnî yaptığı açıklamada, herkesin yolsuzluk, ihanet gibi konuları konuşabileceğini ama Lahûr Cengî’nin konuşmasının doğru olmadığını belirtti.

Bir dönemler Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin sözde en üst düzey yetkililerinden hatta eşbaşkanlarından birisi olan Lahûr Cengî, kuzeni Bafil Talabani’yi zehirleme girişimi ile karşıtlarına karşı terör uygulamaları geliştirdikten sonra partisinden uzaklaştırıldı ve şimdi de PDK’ye saldırmaya çalışıyor.

Lahûr Cengi en son bugün sosyal medya hesabı Facebook üzerinden yaptığı bir paylaşımda PDK, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) ve Değişim Hareketi’ne (Goran) pervasızca saldırarak, kendisini sözümona Kürdistan halkının koruyucusu ve savunucusu olarak göstermeye çalışıyor.

Lahûr Cengî’nin bu pervasızca yaklaşımlarına Basnews aracılığıyla cevap veren Elî Ewnî, Cengî’nin partisinden kovulmuş birisi olduğunu, ama hangi yüzle kovulduğu partisi YNK adına konuşma cürretinde bulunduğunu anlayamadığını sordu.

Elî Ewnî açıklamasında şunları dile getirdi: “Lahûr Cengî Allah’tan PDK’li birisinin kendisine selam vermesini diliyor. Aslında siyasi hayatının tamamlandığının farkında ama boş açıklamalarla gündeme girmeye çalışıyor. Oysa çok iyi biliyorki şu an elinde bulundurduğu sermaye ve zenginlik aslında bu halkın ve şu an elinde bulundurduğu rahat yaşam imkanları da hükümetin sağladığı serbest ekonominin sayesindedir.”

Ewnî açıklamasının sonunda şunları söyledi: “Lahûr ve onun gibiler Kürt halkının iradesini düşmanlara teslim etmeye uğraşıyorlar ve bu şekilde Kürdistan halkını iradesizleştirmek istiyorlar. Diğer taraftan 16 Ekim ihaneti gibi ihanet adımlarıyla Kürt halkına yeni acılar yaşatmak istiyorlar. Bu nedenle kim yolsuzluk ve ihanetten bahsederse normal karşılanır ama Lahûr’un bu konuları ağzına almaya hakkı yok. Zaten yolsuzluk ve vatanı satma kültürü onların vazgeçilmez kültürleridir.”

Diğer Haberler