YNK sözcüsü Türk Konsolosu ile görüştü, YNK ve PKK arasında gerginlik mi var?

YNK sözcüsü Türk Konsolosu ile görüştü, YNK ve PKK arasında gerginlik mi var?

Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Süleymaniye’deki faaliyetlerinde yerel asayiş güçlerini dinlemediği, kendi başına hareket ettiği ve bu nedenle Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) rahatsız olduğu, bu nedenle PKK’yi Türkiye ile 2018’de yaptığı anlaşmayı hayata geçirmekle tehdit ettiği iddia edildi.

Hewler’de yayın yapan Basnews’in yayınladığı haberde, YNK ile PKK arasındaki ilişkilerin bir süredir çelişkili hal almaya başladı ve YNK’nin PKK’den rahatsız olduğu ifade ediliyor. Özellikle bir süredir PKK’nin Süleymaniye halkını gösterilere teşvik ederek siyasi partiler ile hükümet binalarına saldırmaları, yakmaları taleplerinde bulunmasının YNK’yi çok rahatsız ettiği dile getiriliyor

BasNews’in edindiği bilgiye göre, YNK, PKK’nin Süleymaniye’den elini çekmemesi halinde Türkiye ile 2018’de yaptığı anlaşmayı hayata geçireceği uyarısında bulundu.

YNK, Türkiye ile yaptığı anlaşmanın ardından YNK yönetimi, bölgedeki tüm PKK kurumlarını ve üslerini kapatmış, Diyar Xerîb, Cemîl Amed ve Demhat Egîd gibi birçok PKK yöneticisi Türkiye tarafından öldürülmüştü. Sitemiz bir dosya hazırlayarak PKK’nin YNK bölgesindeki yönetici kayıplarını belgelemişti. ilgili yazıya şu linkten ulaşa bilirsiniz: https://darkamazi.com/archives/1015379

Yapılan uyarılar kapsamında YNK politbüro üyesi Seidî Pîre bugün Erbil’deki Türk konsolosluğunu ziyaret ederek Türk Konsolosu Hakan Karaçay ile görüştü.

Seidî Pîre kişisel sosyal medya ağı Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, toplantı konularından birinin “Taraflar arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek olduğunu” söyledi.

Diğer Haberler