PKK’ye bağlı Ciwanên Şoreşger 13 yaşından küçük  Efrin’li mülteci çocuğu kaçırdı

PKK’ye bağlı Ciwanên Şoreşger 13 yaşından küçük  Efrin’li mülteci çocuğu kaçırdı

PKK’nin Rojava’da faaliyet yürüten Ciwanên Şoreşger adlı örgütü 2009 doğumlu 13 yaşından küçük çocuğu kaçırdı.

PKK’nin reşit olmamış, kendi hakkında karar alma yetkisi olmayan çocukları ailelerinden kaçırarak savaşçı yapmak için kaçırması devam ediyor. Bu kez de Efrin’den göç etmiş, mağdur bir mülteci ailenin 13 yaşından küçük çocuğu kaçırıldı. Aziz Şeyh Dada adındaki çocuk 28 Mart tarihinde kaçırıldı.

Türk devletinin işgali öncesi Efrin’in Raco nahiyesinde yaşayan Şeyh Dada’nin ailesi daha sonra Şahba’daki mülteci kamplarında yaşıyor. Kampın ağır koşullarına karşı direnmeye çalışan aile 13 yaşından küçük oğullarının kaçırılması ile büyük bir yıkım yaşadı. Tüm çabalarına rağmen ise 28 Mart tarihinden bu yana aile oğlundan bir haber alamadı.  Kamptaki görevli PKK kadroları nedeni ile oğlu hakkında basına açıklamalar yapamayan ailenin kamptaki PKK kurumlarına yaptığı tüm başvurular cevapsız kaldı.

Daha önce de aynı kamptan 5 çocuk kaçırılmış, olayın medyaya yansıması sonrası oluşan kamuoyu baskısı nedeni ile ailelerine geri verilmişti.

PKK’ye bağlı Ciwanen Şoreşger isimli çete gurubu muhaliflere yaptığı baskı ve kaçırdığı çocuklar nedeni ile halk içinde korku yayıyor.

Rojava’da yaşanan kötü ekonomik koşullar, gelecek ümitsizliği nedeni ile savrulma yaşayan gençler halk içinde faaliyet yürüten PKK kadrolarının ağına takılıyor. Bu çocuklar ailelerin rızası olmadan kaçırılıyor. Daha sonra ise uzun süreli eğitime alınıyor. SOHR daha önce yayınladığı raporde bu çocukların Suriye rejiminin kamplarında eğitim gördüğünü yazmıştı. PKK eğitim sonrası çocukların durumuna göre düzenlemelerini yapıyor. Eve geri dönmek için ısrar edenler PKK’nin Gare ve Kandil gibi Kürdistan Bölgesi sınırları içindeki kamplarına gönderiliyor. Böylelikle firar etmelerinin önü alınıyor.

Diğer Haberler