Avesta Yayınları, Mücahit Bilicinin “Hamal Kürt” kitabının yeni baskısını çıkardı

Avesta Yayınları Mücahit Bilicinin"Hamal Kürt" kitabının yeni baskısını çıkardı

Sosyolog, akademisyen, gazeteci, yazar Mücahit Bilici’nin “Türk İslamı ve Kürt Sorunu”nu ele aldığı “Hamal Kürt” adlı kitabının yeni baskısı Avesta Yayınları tarafından çıktı.

Sosyolog, akademisyen, gazeteci, yazar Mücahit Bilici’nin, farklı zamanlarda yazmış olduğu makalelerden oluşan kitabı Avesta Yayınları tarafından yayımlandı.

Yazar Ekrem Malbat, Akademisyen Yazar Mücahit Bilici’nin kaleme aldığı yazılarından oluşan kitabı hakkında şunları belirtiyor: “Kürt sorunu ya da ‘Türkler Kürtlerden ne istiyor’ sorusu, yüzyıldır Türkiye siyaset gündeminin temel tartışma konularından birisidir. Bu konudaki tartışmada mesafe alınabilmesi için şüphesiz meselenin günlük politikanın psikolojisini yansıtan söylemler yerine, sosyolojik bir kıvamda da ele alınması gerekir.

Sosyolog Mücahit Bilici’nin, farklı zamanlarda yazmış olduğu makalelerden oluşan bu kitabı, konuya kavramsal katkı yapıyor. Mevcutlardan farklı perspektifiyle bu kitabın nadir bir çalışma olduğu kanaatindeyim.

Bilici aktüel konuları ele aldığı zamanlarda bile daha çok bu dilin arkasındaki zihinsel kodlara dikkati çekiyor. Bazen Kürdün zihnen yaşadığı kimlik krizinin altını çizerken, bazen de dindar Türkün Kürt sorunu noktasında içine düştüğü ‘sosyal itikat’ bozukluğunu ironiyle resmediyor.

Bilici’nin kendine has felsefik üslubu ise çalışmayı kendi alanında özel kılan ayrı bir nokta olarak kendini gösteriyor.”

Diğer Haberler