PKK’ye bağlı Ciwanen Şoreşger üyeleri iki kız çocuğunu daha kaçırdı

PKK'ye bağlı Ciwanen Şoreşger üyeleri iki kız çocuğunu daha kaçırdı

Halep ve Kobani’de 16 yaşında iki kız çocuğu PKK’ye bağlı  Ciwanen Şoreşger  üyeleri tarafından savaşçı yapmak  için götürüldüğü öğrenildi. Aileler, DSG’ye çocuklarının geri verilmesi çağrısında bulundu.

PYD kontrolündeki kontrolü altındaki Halep’in Şeyh Maksud semtinde ikamet eden 16 yaşındaki Rosel Mihemed Şêxo ve aynı yaştaki Kobani’li Silva Mehmud’un, PYD’ye bağlı Devrimci Gençlik – Ciwanen Şoreşger üyeleri tarafından “silah altına alınmak üzere” ailelerinden ayırıldığı belirtildi.

Hewlêr’de yayın yapan Rûdaw’a konuşan Rosel’in amcası İbrahim Şêxo, “Yeğenim 28 Mart günü diğer iki arkadaşı ile birlikte Şehit Kahraman okulunun bahçesinde askere alınmak üzere Devrimci Gençlik üyeleri tarafından götürüldü. Son olarak bizi aradığında Minbic’de olduğunu ve geri dönmek istediğini söyledi” dedi.

Şêxo, yeğeni Rosel ile götürülen diğer iki arkadaşının geri geldiğini söyledi.

Kobani’nin Minazê köyünde yaşayan 16 yaşındaki Silva Mehmud’un ailesi de, kızlarının 23 Mart günü Devrimci Gençlik üyeleri tarafından alındığını, ancak nereye götürüldüğünü bilmediklerini aktardı.

Rûdaw’a konuşan Silva’nın annesi Şirin Hesen, DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi’ye çağrıda bulunarak kızının geri getirilmesini istedi.

Anne Şirin Hesen, “DSG çocuklarla ilgili bir sözleşme imzaladı. Kızım henüz çocuk yaşta ve ailenin tek kız çocuğu. Bu yüzden askere götürülmemeli” diye konuştu.

Hesen, “Kızımızı sormak için Özerk Yönetime bağlı merkezlere gittik ancak kendisinden haberdar olmadıklarını söylediler. Daha sonra bize kızımızı göstereceklerine dair söz verdiler ama göstermediler” dedi.

Diğer Haberler