Deneyimli siyasetçi, YNK Yöneticisi Mela Baxtiyar YNK ve Kürdistan Bölgesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Deneyimli siyasetçi, YNK Yöneticisi Mela Baxtiyar YNK ve Kürdistan Bölgesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) yöneticilerinden Mela Bextiyar yaptığı açıklamada, YNK ve Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) arasındaki mevcut anlaşmazlık durumunun YNK’li bazı yöneticilerin siyasi tutumundan kaynaklandığını söyledi.

YNK Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Mela Bextiyar, Çawdêr Web Sitesi’ne verdiği demeçte, kendisi ve bazı arkadaşlarının YNK’nin Kongresi’nde görüş ve pozisyonlarında ısrar etmeleri durumunda, YNK’nin parçalanmaya doğru gidebileceğini söyledi.

Mela Bextiyar, YNK ile PDK arasındaki ilişkiler hakkında şunları söyledi: “Mam Celal, PDK ile YNK ilişkilerine çok önem veriyordu ve bu ilişkiye hassas yaklaşıyordu. YNK ve PDK ilişkilerinin bozulması halinde Kürdistan Bölgesi’nin statüsünün kalmayacağına inanıyordu.”

Süleymaniye halkının durumuna ilişkin görüşlerini de dile getiren Mela Bextiyar şunları belirtti: “Süleymaniye halkı yoksul ve kötü bir durumda. YNK ve Süleymaniye yönetimi bu sonuçtan sorumludur.”

Mela Bextiyar, PDK ile YNK arasındaki görüş ayrılıklarının derin olduğunu ancak mevcut durumda PDK’yle yaşanan ana çelişkinin nedeninin bazı YNK’li yöneticilerin bu çelişkiyi derinleştirerek fırsata çevirmeye çalıştıklarını,  bunun da YNK’yi güçsüzleştirdiğini belirtti.

YNK Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Mela Bextiyar açıklamasının sonunda, Yüksek Siyasi Konseyleri’nin çok güçlü olmadığını çünkü konsey başkanı Kosret Resûl’un sağlık durumunun kötü olduğunu, politbüronun da konseye ihtiyaçlarının olmadığını düşündüklerini bu nedenle her şeyin kendi kontrolünde olduğunu zannettiklerini, bu durumun da tehlikeli durumlara sebebiyet verdiğini söyledi.

YNK üyesi Mela Baxtiyar geçtiğimiz yıl zehirlenmişti. 14 Kasım tarihinde bir basınh toplantısı yapan Mela Baxtiyar zehirlenmesine dönük yaptığı basın açıklamasında YNK’nin istihbarat örgütü Zanyari tarafından zehirlendiğini duyurmuştu.

Diğer Haberler