Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Talabani Yunanistan’da

Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Talabani Yunanistan'da

Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Qubad Talabani, Yunanistan’ın antik Delfi kentinde Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Qubad Talabani, Yunanistan’ın antik Delfi kentinde Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile bir araya geldi.

Başbakan Yardımcısı Qubat Talabani liderliğindeki Kürdistan Bölgesi’nden bir heyet Yunanistan’ın Delfi Ekonomi Forumu’na katılarak çok sayıda yetkiliyle bir araya geldi.

Yunanistan’ın antik kenti Delfi’de çarşamba günü başlayan ve bu yıl 7’si düzenlenen Delfi Ekonomik Forumu kapsamında pek çok toplantı gerçekleştiriliyor.

Talabani-Dendias görüşmesinde enerji konusunun yanı sıra Erbil ile Atina arasındaki ekonomik ilişkiler ele alındı.

Kürdistan Bölgesi’nin petrol ve gaz açısından konumunun konuşulduğu görüşmede, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Kürdistan’ın Avrupa’ya petrol ve gaz sevk etmek için tarihi bir fırsatla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Talabani ise, tarihi fırsatla karşı karşıya olduklarını ancak, petrol ve gaz sevkiyatıyla ilgili Erbil ile Bağdat hükümetlerinin anlaşmadığını belirterek, öncelikli olarak Erbil ile Bağdat arasındaki yasal sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı, bu şekilde Kürdistan Bölgesi’nin doğal kaynaklarıyla ilgili rahat bir şekilde tasarrufta bulunacağını bildirdi.

Yunan yatırımcıların Kürdistan Bölgesi’ne yönelmesinin de konuşulduğu görüşmede, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin yatırımcılara her türlü kolaylığı sağladığı kaydedildi.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile Yunanistan arasında doğrudan uçuşların başlamasına karar verildi.

Ayrıca görüşmede, Irak’ta yeni hükümetin kurulmasına yönelik girişimler konuşuldu.

Diğer Haberler