Doğu Kürdistanlı bir peşmerge daha Süleymaniye’de kayboldu

Doğu Kürdistanlı bir peşmerge daha Süleymaniye'de kayboldu Komela,

Doğu Kürdistan Devrimci Emekçi Topluluğu (Komele) yaptığı açıklamada, Süleymaniye’de kaybolan Doğu Kürdistanlı siyasi mülteci Efşîn Emînî için Kürdistan Hükümetini göreve çağırdı.

Doğu Kürdistan Devrimci Emekçiler Topluluğu Partisi (Komele) yaptığı açıklamada, Peşmerge Güçlerinden iki yıl önce ayrılan ve Süleymaniye’de siyasi mülteci olarak yaşayan Efşîn Emînî adlı eski bir Peşmergelerinin 17 Mart gecesi evinden ayrıldığını bir daha evine geri dönmediğini belirtti.

Komele Partsi yaptığı açıklamada, Efşîn Emînî’nin ailesiyle birlikte Efşîn’ı aradıklarını ve henüz ona ulaşamadıklarını belirterek, İlgili tarafların Efşîn Emînî hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirttiğini bu nedenle can güvenliği konusunda endişe duyduklarını söyledi.

Komele, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne ve güvenlik güçlerine seslenerek, Doğu Kürdistanlı siyasi mülteci Efşîn Emînî’ni bulmalarını ve ailesine bu konuda yardımcı olunmasını istedi.

Daha öncede Süleymaniye’de bazı Doğu Kürdistanlı peşmergeler kaybolmuş ve bunlardan Mustafa Selimi’nin YNK tarafından İran’a verildiği ortaya çıkmıştı.

Diğer Haberler