‘Kürt Yetenek Projesi’ açıklandı: İlk etapta ses ve müzik yeteneği olanlara yer verilecek

'Kürt Yetenek Projesi' açıklandı: İlk etapta ses ve müzik yeteneği olanlara yer verilecek

 Başkent Erbil’de düzenlenen toplantı ile, kültür, sanat ve edebiyat alanında yetenekleri açığa çıkarmak ve desteklemek amacıyla internet sitesi üzerinden başlatılan Kürt Yetenek (Kurdish Talent) projesi tanıtıldı.

Kürt sanatçılar ve Palo firması ile Waar Medya tarafından desteklenen Kürt Yetenek Projesi bugün başkent Erbil’de gerçekleştirilen bir toplantı ile tanıtıldı.

Proje, Kürdistan Bölgesi ve dünyanın her yerinde yaşayan Kürtlerin kendi sanat, edebiyat ve kültürel alanlarda yetenekleri ile katılabileceği bir platform oluşturuyor.

Yeteneklerinin keşfedilmesini isteyenler “kurdishtalent.com” sitesi üzerinden kayıt yaparak başvuruda bulunabilecek.

Kurt Yetenek (Kurdish Talent) projesinin tanıtımında, “Kürt Yetenek bağımsız ve tarafsız bir platformdur. Her hangi bir siyasii kurum ve dine ait değildir. Platformun temel amacı demokratik ve eşit bir ortam oluşturmak, ulusal kültürümüzün tanıtımı, sevilmesinin sağlanması ve geliştirilmesini hedefliyor. Dünyanın veya Kürdistan’ın neresinde olursa olsun, ister köyde, ister şehirde, her bir Kürt yetenek, buy yolculuğun bir üyesi olabilir” denildi.

Kürt Yetenek Projesi, ilk aşamada ses ve müzik konusunda yeteneği bulunan adaylara odaklanıyor.

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Proje Müdürü Zîrek Jêdar, daha önce televizyonlarda yayınlanan yetenek programlarından farklı olarak bu projenin dünyanın her yerinde yaşayan kürt yeteneklere ulaşacağını söyledi.

İnternet üzerinden siteye girerek çok çabuk aday olunabileceğini belirten Jêder, “Sanatın zamanı yoktur. Her an, her yerde sanat vardır. Biz Kürt toplumunun bugünden itibaren sanata daha çok önem vermesi için bu projeyi hayata geçiriyoruz. Öte yandan, sanat, Kürdistan ile diasporada yaşayan Kürtleri bir araya getirecek” dedi.

Diğer Haberler