Haşdi Şabi’nin Erbil’de öldürülen İsrailli general” diye servis ettiği kişi Mısırlı komedyen çıktı

Haşdi Şabi'nin Erbil'de öldürülen İsrailli general diye servis ettiği kişi Mısırlı komedyen çıktı

Haşdi Şabi’ye yakın televizyon kanalının İran devrim Muhafızları’nın Erbil’e yönelik füzeli saldırısında İsrailli bir generalin öldürüldüğü haberi sosyal medyada alay konusu oldu. Saldırıda öldürüldüğü iddia edilerek servis edilen İsrailli generalin fotoğrafı  Mısırlı ünlü bir komedyene ait çıktı.

13 Mart tarihinde Erbil’e yönelik 12 balistik füze atılmış, füzeler sivil bir vatandaşın evine ve Kürdistan 24 televizyonu binasına düşmüştü. Saldırıda maddi ziyan meydana gelmiş herhangi bir can kaybı yaşanmamıştı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu saldırıyı üstlenmiş, saldırının İsrail’in Suriye’deki İran güçlerine yönelik saldırıya misilleme ve  Erbil’de sözde İsrail üssüne saldırı olarak gösterilmişti.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, parlamento, siyasi partiler, Irak ve Türkiye, Arap ülkeleri, AB ülkeleri, saldırıyı kınamıştı. Kürdistan Bölgesi Hükümeti yaptığıaçıklamada, İran’ın saldırılarının birçok kez tekrarlandığını, dünyanın bu saldırılara sesiz kalmasının İran’ı cesaretlendirdiği belirtilmişti.  Açıklamada İsraile ait herhangi bir üssün olmadığı kaydedilmişti.

 İran destekli Haşdi Şabi gruplarına bağlı Nuceba isimli televizyon kanalının Erbil saldırısına ilişkin servis ettiği haberi Irak sosyal medya kullanıcılarının alay konusu oldu.

Nuceba kanalı, Erbil’deki füzeli saldırısında Hanirmzi isimli İsrailli bir generalin öldürüldüğünü iddia ederek generale ait olduğunu ileri sürdüğü bir resim servis etti.

Sosyal medya kullanıcıları resimin Mısırlı ünlü komedyan Hani Ramzi’ye ait olduğunun ortaya çıkardı.

Sosyal medya kullanıcıları paylaşılan resimin Mısırlı aktör Hani Ramzi’nin 2005 tarihinde çektiği bir komedi dizisinde İsrail ile savaşan Mısırlı bir generali canlandırdığı filmden alındığını videolarla paylaşarak kanal ile alay etti.

Sosyal medya kullanıcıları Nucuba tv kanalının Mısırlı komedyen Hani Ramzi’nin ismini İbraniceye benzetmek için Hanrimzi şeklinde değiştirerek İsrailli bir general gibi servis etmesini  tiye aldı.

Nuceba haberin yalan haberi Irak genelinde sosyal medyada en çok yorum alan ve paylaşılan haber oldu.

Diğer Haberler