Ukrayna’ya destek: Üç Avrupalı başbakan Kiev’e gidiyor

Ukrayna'ya destek: Üç Avrupalı başbakan Kiev'e gidiyor

 Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Çekya Başbakanı Petr Fiala ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa’nın bugün Kiev’e bir ziyaret gerçekleştireceği öğrenildi.

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesinin başlangıcından bu yana Kiev’e en üst düzey ziyaret gerçekleşiyor.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Slovenya Başbakanı Janez Janša ve Çekya Başbakanı Petr Fiala savaş hakkında değerlendirmelerde bulunmak için Ukrayna’nın başkenti Kiev’e girme kararı aldı.

Üç başbakan Ukrayna lideri Zelenskiy ile görüşecek. Görüşmeye Ukrayna Başbakanı Denis Shmyhal de katılacak.

Kararı Çekya Başbakanı Petr Fiala Twitter’dan duyurdu.

Fiala “Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Başbakan Yardımcısı Jarosław Kaczynski ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa ile birlikte bugün Avrupa Konseyi temsilcileri olarak Cumhurbaşkanı Zelenskiy ve Başbakan Shmyhal ile görüşmek üzere Kiev’e gidiyoruz” diye yazdı.

Polonya Başbakanlık Ofisi’nden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, söz konusu ziyaretin Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’le görüşülerek planlandığı ifade edildi. Ziyaretin amacının Avrupa Birliği’nin Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne verilen desteğin ortaya konulması olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada ayrıca uluslararası kamuoyunun da Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası kurumlar aracılığıyla ziyaret konusunda bilgilendirildiği hatırlatıldı.

Diğer Haberler