Zelenskiy: Dünyanın en büyük kargo uçağı Mriya Rus birlikleri tarafından bombalandı!

Zelenskiy: Dünyanın en büyük kargo uçağı Mriya Rus birlikleri tarafından bombalandı!

Ukrayna’nın, dünyanın en büyük uçağı olarak bilinen Antonov 225 Mriya uçağının, Rusya’nın saldırısı sırasında yandığı resmi olarak açıklandı.

Havacılık tarihinin sembol uçaklarından biri olan Dünyanın en büyük kargo uçağı Antonov An-225’in Rusya ordusu tarafından hedef alındığı bildirildi.

Başbakan Zelenskiy, üzülerek dünyanın en büyük uçağı olan “Mriya”yı kaybettiklerini açıkladı ve yenisini inşa ettiklerini duyurdu.

Covid-19 salgınında aktif olarak kullanılan ve tonlarca malzeme taşıyabilen devasa kargo uçağı Antonov An-225 tipindeki “Mriya” isimli uçaklardan biri olan devasa uçak, Gostomel şehrindeki askeri hangarların birinde Rus bombardımanı altında kalarak kullanılamaz hale geldi.

Dışişleri Bakanı’ndan açıklama

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve Ukroboronprom (UOP) tarafından da bombalama haberinin doğrulanmasının ardından Dışişleri Bakanı Kuleba sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, uçağın fotoğrafını paylaşarak, “Bu gördüğünüz dünyanın en büyük uçağıydı. Mriya yani Ukrayna dilinde rüya demek. Rusya bizim Mriya’mızı yok etmiş olabilir ancak güçlü, özgür, demokratik bir Avrupa devleti olma hayalimizi asla yıkamayacak. Galip gelen biz olacağız” ifadelerini kullandı.

Antonov’un hangarına ait olduğu belirtilen görüntüde, uçağın park vaziyetinde bulunduğu alanın vurulduğu görülüyor.

Antonov’un hangarına ait olduğu belirtilen görüntüde, uçağın park vaziyetinde bulunduğu alanın vurulduğu görülüyor.

Ukroboronprom (UOP) tarafından yapılan açıklamada da, “İşgalciler tarafından Antonov An-225 tipindeki kargo uçağı imha edilmiştir. İşgalcilerin parasıyla yeniden yapılacaktır” denildi.

Konu ile ilgili Antonov şirketinden de açıklama yapıldı. Dünyanın en büyük kargo uçağı olan “Mriya”nın mevcuttaki durumu ile ilgili “AN-225 uzmanlar tarafından incelenene kadar, uçağın teknik durumu hakkında rapor veremiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Diğer Haberler