Rusya’ya ilk yaptırım Almanya’dan: Kuzey Akım 2 sertifikasyon süreci durduruldu

Rusya'ya ilk yaptırım Almanya'dan: Kuzey Akım 2 sertifikasyon süreci durduruldu

 Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rus gazını Almanya’ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının sertifikasyon sürecinin durdurulması talimatını verdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya’nın son eylemleri göz önüne alındığında, Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının onaylanmasının devam edemeyeceğini söyledi.

Rus doğal gazını Almanya’ya taşıyan boru hattı geçen Eylül ayında tamamlandı, ancak henüz faaliyete geçmedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Viladimir Zelenskiy de boru hattının derhal durdurulmasını talep etmişti.

Estonyalı mevkidaşı ile ortak basın toplantısında konuşan Zelenskiy, Rusya’nın doğu Ukrayna’da isyancıların elindeki Donetsk ve Luhansk’ı tanıdığı için “Kuzey Akım 2’nin tamamen durdurulması” da dahil olmak üzere “derhal yaptırımlarla cezalandırılması gerektiğini” söyledi.

Zelenskiy ayrıca, Rusya ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi yönünde dışişleri bakanlığından gelen talebi değerlendirdiğini belirtti ve Avrupalı müttefiklerini Moskova’ya yaptırım uygulamak için beklememeye çağırdı.

Rusya ile geniş çaplı bir çatışma olasılığını uzak gören Zelenskiy, böyle bir durumda sıkıyönetim uygulamaya hazır olduğunu söyledi.

Moskokva’nın Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk’ı tanımasının diğer Avrupa ülkelerinin güvenliği için de tehdit oluşturduğunu vurgulayan Zelenskiy, “Bir ülkenin sınır güvenliği, diğer ülkelerin güvenliğini belirliyor” dedi.

Diğer Haberler