Davutoğlu: İktidarın masasının altında İmralı var

Davutoğlu: İktidarın masasının altında İmralı var

Türkiye’de 6 muhalif partinin bir araya geldiği toplantıya dönük tartışmalar devam ediyor. Muhaliflerin toplantılarına Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ortağı Bahçeli büyük tepki göstermişti. Muhalefet partileri ise bu tepkiye cevap verdi. HDP’nin dahil edilmediği toplantı Kürt meselesindeki paslaşma ile devam ediyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ” O yuvarlak masada neler konuşuyorsunuz ortada. Paylaşın bakalım nereye kadar paylaşacaksınız. O masadan bir şey çıkmaz. Unutkanlığınıza geldi galiba, HDP’yi neden almadınız? Onu da yanınıza alın. Herhalde masanın altında mı kaldı ne oldu?

Herhalde şimdi de bir ziyaretlerine gidersin. Ziyaretine git ki unutulduklarını sanmasınlar. Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz hep birlikte yolumuza devam ediyoruz.” demişti.

Gelecek Partisi Ahmed Davutoğlu Erdoğan’ın yorumlarına cevap verdi ve Erdoğan’ın masasının altında İmralı’nın olduğunu söyledi. Davutoğlu, partisinin ‘Gelecek Buluşmaları Yıllık Değerlendirme Kampı Açılışı’nda konuşmasında şu ifadeler yer verdi:

“İktidarın masasında kim var? Bahçeli, her krizde payı olan. Baş örtü düşmanı Perinçek. Faizciler. Bir de dış mihraklar. Bu dış mihraklarla ilişkilerde hep tavır değiştiriyorlar. Sedat Peker ne oldu? BAE özür mü diledi bizden? Rabia işaretini bıraktı Erdoğan. Uygurlardan bahsetmiyor. İçerideki tavrı dışarıda gösteremiyorsunuz. Sizin masanızın altında kim var? İmralı var. Mektup bekliyorsunuz oradan. Ölmemiş olsa kardeşini tekrar televizyona çıkarırsınız” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin ‘Gelecek Buluşmaları Yıllık Değerlendirme Kampı Açılışı’nda konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 6 liderin buluşmasına yönelik eleştirilerine karşı Davutoğlu, “Bahçeli, şimdi de geometriye merak salmış, onların masası yuvarlak, bizimki üçgen demiş. Türkmen diyarıdır burası, gelenektir yuvarlak masa. Halil İbrahim Sofrası’dır bu. Onlarınki Kemal Tahir’in dediği gibi Kurtlar Sofrası’dır. Onlar birbirlerini yiyerek buraya geldiler. Biz, ülkenin her köşesinde de Halil İbrahim Sofrası kurmaya geliyoruz” dedi.

“Sarok Ahmet demeyi unuttu”

Sonra dedi ki, 28 Şubat’a gün vermek zilletin kendini ifşa etmesidir. Sen bununla ilgili konuşacak son kişisin Bahçeli, Başbakan Yardımcısı’ydın. 28 Şubat’ta baş örtüsü yasağını kim meşru kıldı? Bahçeli, Antalyalı milletvekilinin başını açtırıp öyle meclise soktu. Biz 28 Şubat kararlarıyla mücadele ederken siz o grubun içindeyiz. Türk tarihini bildiğini iddia eder onu da bilmez de, kendi tarihine bilmez. En son ne dedi, enkazı kabul etti. Ama Sarok Ahmet demeyi unuttu bakın.

“Sizin masanızın altında kim var? İmralı var”

Şimdi Erdoğan, altılı masayla ilgili konuşuyor. HDP masanın altındaymış. Bakın, HDP bu ülkenin siyasi partisidir. Terörün karşısındayız ama parti kapatmaya karşıyız. Teröre bulaşan cezasını çeker, parti kapatılmaz, ilkelere sadığız.

İktidarın masasında kim var? Yasakları uygulayan AK Parti, kitlesini tenzih ederim. Onların yüreklerinin dağlandığını biliyorum. Bahçeli, her krizde payı olan. Baş örtü düşmanı Perinçek. Faizciler. Bir de dış mihraklar. Bu dış mihraklarla ilişkilerde hep tavır değiştiriyorlar. Sedat Peker ne oldu? BAE özür mü diledi bizden? Rabia işaretini bıraktı Erdoğan. Uygurlardan bahsetmiyor. İçerideki tavrı dışarıda gösteremiyorsunuz. Sizin masanızın altında kim var? İmralı var. Mektup bekliyorsunuz oradan. Ölmemiş olsa kardeşini tekrar televizyona çıkarırsınız.

Diğer Haberler