Sozdar Avesta’dan ahlaksız iftira

Sozdar Avesta’dan ahlaksız iftira

KCK Başkanlık Konseyi üyesi Sozdar Avesta PKK’nin Ezidilere dönük yayın yapan televizyonu Çıra TV’de bir yayınlanan bir programa katıldı. Programda Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişine dönük yorumlar yapan Sozdar Avesta yine Kürdistan Bölgesini karalamak için yalan bilgeler yaydı.

KCK Yürütme Konseyi üyesi Sozdar Avesta röportajında ABD ve diğer güçlerin PKK’ye karşı diğer gerici Kürtleri öne çıkardığını iddia ettikten sonra. Şunları söyledi: “O dönem KDP Avrupa Önder Apo’ya iltica hakkı vermesin diye Roma mahkemesine mektup yazdı. O mektup bizim arşivimizdedir. Bunun için diyoruz ki komplo özgür düşünce ve özgür iradeye karşı yapılmıştır.”

PKK yönetimi her yıl Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye gittiği 15 Şubat tarihini anmak amacı ile tüm şubat ayı boyunca röportajlar vererek herkesi suçlamakta ve duygusal bir etki yaratmak için yeni argümanlar yaratıyor. Bu yıl da PKK’nin bilinen isimleri röportajlar verdiler.

PKK son yıllarda Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge güçlerine karşı saldırı hazırlığı yapmak için güncel ve tarihsel her olayda topu Kürdistan Bölgesine, KDP’ye atmaya çalışıyor. Bu açıdan son yıllarda PKK medyasında büyük bir karalama ve yalan haber furyası var. Son dönemde artık PKK yöneticileri direk bu yalanları dile getiriyor.

Sozdar Avesta’nın yaptığı açıklamada gerçeği olmayan bir yalan. Eğer PKK’nin arşivinde böyle bir belge olsaydı şimdiye kadar açıklanmış olurdu. Üstelik mahkemeye yazılan belge neden PKK arşivinde olmasını gerektirecek bir neden yok. Sozdar Avesta’nın söylemine bakılırsa PKK önümüzdeki zamanda böyle sahte bir mektubu da piyasaya süre bilir.

Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye götürülüş hikayesi birçok yönü ile aydınlatılmaya muhtaç bir olaydır. Öcalan’ın kendisinin devletle anlaştığı yönünde de pek çok bilgi vardır. Ayrıca Öcalan’ın Türkiye’ye gidişinden tek faydalanan Türkler olmuştur.

Diğer Haberler