Irak Federal Mahkemesi Hoşyar Zebari hakkındaki kararını bugün saat 11:00’da açıklayacak

Irak Federal Mahkemesi Hoşyar Zebari hakkındaki kararını bugün saat 11:00'da açıklayacak

 Irak Federal Mahkemesi’nin bugün PDK’nin cumhurbaşkanı adayı Hoşyar Zebari’nin adaylığına itiraz davasını karara bağlaması bekleniyor. Zebari’nin ise bugün bir basın açıklaması yapması yapacak.

Irak Federal Mahkemesi’nin , PDK’nin cumhurbaşkanı adayı Hoşyar Zebari’nin adaylığına yapılan itirazını bugün saat Erbil saati ile 11:00’da karara bağlaması bekleniyor.

Öte yandan Başkan Barzani’nin Danışmanı Mesûd Heyder Twitter’dan yaptığı paylaşımda Hoşyar Zebari’nin adaylıktan çekileceği yönündeki iddiaları redderek, Zebari’nin bugün bağdat’ta bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

Irak Parlamentosu 7 Şubat’ta cumhurbaşkanlığı seçimi için toplanmasına bir gün kala, YNK’li iki vekilin açtığı dava nedeniyle Irak Federal Mahkemesi, Hoşyar Zebari’nin adaylığını 6 Şubat’ta askıya almıştı.

Zebari’nin adaylığının askıya alınması ardından toplanan Parlamento’da PDK, Sadr Hareketi, Takaddum ve Azim Kolisyonlarının oturumu protesto etmesi nedeniyle yeterli sayı toplanamadığı için oturum ertelendi.

Diğer Haberler