İran: 17 yaşındaki eşinin kafasını keserek şehirde dolaştı

İran: 17 yaşındaki eşinin kafasını keserek şehirde dolaştı

ran’ın Huzistan eyaletinin başkenti Ahvaz’da, Mona Heyderi isimli 17 yaşındaki kızın, kocası olduğu belirtilen adam tarafından başının kesilmesi büyük tepkilere yol açtı.

Eşinin baskısından kurtulmak için Türkiye’ye kaçan ancak daha sonra ailesi tarafından tekrar İran’a götürülen 17 yaşındaki Mona Heyderi isimli çocuğun kocası tarafından başı kesildi.

İran medyası, Huzistan eyaletinin başkenti Ahvaz’ın Kasaei Meydanı’nda yaşanan olayda katilin, kurban Mona Heyderi’nin erkek kardeşiyle birlikte şehir meydanında birçok kişinin önünde Heytderi’nin kafasını kesip ardından şehirde dolaştığını yazdı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde adamın bir elinde eşinin kafasını diğer elinde bıçak tuttuğu görülüyor.

İran’da yayın yapan Rokna’da yer alan habere göre; olaydan sonra cani koca ve çocuğun kardeşi polis ekiplerince tutuklandı. Polisler, vahşice katledilen çocuğun cansız bedenini de evinde buldu.

Huzistan Eyaleti Başsavcısılığından olayla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün Ahvaz’da bir cinayet işlendi ve ardından katil şehrin sokaklarından birinde cani eylemini sergileyerek halkın psikolojik güvenliğini zedeledi. Polisin çabası ve gerekli adli emirlerin verilmesiyle cinayetin failleri tespit edilerek olaydan saatler sonra tutuklandı. Eyalet yargısı bu olayın sanığıyla kararlı ve hızlı bir şekilde ilgilenecektir.”

iran

Diğer Haberler