CHP sözcüsünden ilginç hendek yorumu: Şehirlere tüneller kazılırken, bombalar yığılırken, kim valilere ‘aman dokunmayın’ dedi

CHP sözcüsünden ilginç hendek yorumu: Şehirlere tüneller kazılırken, bombalar yığılırken, kim valilere'aman dokunmayın' dedi Semra Güzel, Abdullah Öcalan, Faik Öztrak, AKP, erdoğan

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, PKK’li erkek arkadaşı ile çektirdiği fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması konusunda hazırlanan fezlekeye olumlu yönde oy vereceklerini söyledi. Faik Öztrak’ın 2015 yılında devlet ile PKK çatışmasının yaşandığı hendekler için sarf ettiği sözler ise dikkat çekti.

Öztrak, “Terör bizim kırmızı çizgimizdir diyerek, gereğini de yapacağımızı söylemiştik” diye konuştu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan Parti Sözcüsü Öztrak, fezleke konusunda CHP’nin tavrıyla ilgili bir soruya, “Geçen hafta tutumumuzu çok net ifade etmiştim. Terör bizim kırmızı çizgimizdir diyerek, gereğini de yapacağımızı söylemiştik. Cumhuriyet Halk Partisi olarak elinde silah olan bir teröristle yan yana fotoğraf çektirmeyi asla kabul edemeyiz. Tekrarlıyorum, gereğini yaparız” cevabını verdi.

“Gereği” derken tam olarak neyi kastettiğine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’nin terör örgütüyle kol kola olduğu yönündeki açıklamalarına ilişkin soruyu Öztrak, şu şekilde yanıtladı:

“Terör kırmızı çizgimiz diyorsak, elinde silahla poz veren bir teröristle fotoğraf çektirmeyi kabul etmeyiz diyorsak, ardından da gereğini yapacağız diyorsak, meramımızı herhalde çok açıkça anlatıyoruz. Lafın tamamı akıllıya söylenmez. Erdoğan’ın partimizi terörle iş birliği suçlamasına gelince Kuvayı Milliye’den, Müdafaa-i Hukuk’tan neşet eden Cumhuriyet Halk Partisine böyle bir suçlamada bulunmak kendini bilmezliktir, hadsizliktir, deli saçmasıdır. Kişi karşısındakini kendi gibi bilirmiş. Bugün bu ülkede bütün terör örgütleriyle işine geldiğinde kim kol kola girdi? Kim aynı yağmurda ıslandı? Kim ‘ne istediniz de vermedik’ dedi? Kim Oslo’da pazarlık masaları kurdu? Şehirlere tüneller kazılırken, bombalar yığılırken, kim valilere ‘aman dokunmayın’ dedi? Kim oy almak için terörist başının kardeşini devletin televizyonuna çıkardı, terörist başının mektubunu okuttu? Kim daha geçen hafta İmralı’daki terörist başına hakim cübbesi giydirmeye kalktı? Bunları milletimiz görüyor. Ne yapıldığını da gayet iyi biliyor. Bu ülkede terörle mücadele değil, müzakere eden; işine geldiğinde de iş birliği yapan Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

Diğer Haberler