Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğana: İmralı postacılığına soyunmuş

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğana: İmralı postacılığına soyunmuş

Kılıçdaroğlu dün  Erdoğan’ın gurup toplantısındaki konuşmalarılarına ve kendisine dönük eleştirilere cevap verdi. Restleşme ve cevap yine Kürtler üzerinden oldu.

Kılıçdoroğlu Zonguldata gazetecilerin “Edirne, İmralı’ya hesap verecek’ dedi. Sizi hedef alırken, ‘eli kanlı teröristleri güvenen siyasetçiler, Bay Kemal’ gibi. Kanda onların da payı var” ifadelerinin anımsatması  üzerine şu yanıtı verdi:

“Gidip İmralı’da masaya oturan kimdi? Şimdi İmralı’nın postacılığına soyunmuş, öyle anlaşılıyor. Posta memuru mu kendisi? Gidip tezgahı kuran, konuşan, medet uman o. Yerel seçimlerde ne yaptı? Yerel seçimlerde de ona bir akademisyen gönderdi. ‘Acaba bize oy verebilirler mi?’ diye. Selamlarını getirdi. Devletin televizyonunda bunu canlı yayınladılar. Şimdi dönüp bizi suçluyor. Ne yaparsa yapsın, beyefendi gidici artık. Millet tahammül edemiyor. Yalana, zamma, haksızlığa tahammül edemiyor. Gidecek. Beni suçluyor. Çıksın karşıma.”

“Bu fotoğrafın muhatabı Erdoğan’dır”

Kılıçdaroğlu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in PKK’li Volkan Bora ile fotoğraflarına sessiz kalındığı iddialar içinse şunları söyledi:

“Bu fotoğrafı gördüğümde sordum, ‘Ne zaman çekilmiş’ diye. Bunların İmralı’ya masa attıkları dönemde, açılım döneminde o fotoğraf çekilmiş. Bu fotoğrafın muhatabı doğrudan doğruya Erdoğan’dır. Nasıl oldu? Açılımda bu işler olduysa sen neredeydin, bu ülkeyi yönetmiyor muydun, aklın başında mıydı? bunların sorulması lazım.”

Diğer Haberler