Kemal Kılıçdaroğlu: Kürdistan lafından ben de rahatsız oluyorum

Kemal Kılıçdaroğlu: Kürdistan lafından ben de rahatsız oluyorum

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kürdistan lafından ben de rahatsız oluyorum. Benim ağzımdan hiç bugüne kadar böyle bir şey duydunuz mu?” dedi.

Kılıçdaroğlu, Ankara Elmadağ’da katıldığı muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleri buluşmasında soruları yanıtladı.

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’  in haberine göre; katılımcılara “Bana aklınıza gelen her soruyu rahatlıkla sorabilirsiniz” diyen Kılıçdaroğlu, yöneltilen her soruyu tek tek yanıtladı.

“PKK ile HDP’yi ayırmak lazım”

“Hangi dine inanıyorsunuz?” sorusunu “Elhamdülillah Müslümanız” diye yanıtladı. Kılıçdaroğlu, “HDP’ye ne diyorsunuz? İttifakta mı?” soruları üzerine de şunları söyledi: “HDP ittifakta değil, bir iş birliği içinde de değiliz. Ama biz herkesle olduğu gibi HDP ile de görüşüyoruz. 6.5 milyon oy almış bir parti. Meclis’te başkanvekili var, milletvekilleri var, HDP’li Meclis Başkanvekili’nden söz istiyoruz, AK Parti de istiyor. PKK ile HDP’yi ayırmak lazım. Biz terörün karşısındayız. Biz, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’yle birlikte altı parti güçlendirilmiş parlamenter sistemi konuşuyoruz. Onlar da ittifakta yok. Ama altı parti konuşuyoruz anayasayı.”

 “Kürdistan lafından ben de rahatsız oluyorum”

Kılıçdaroğlu, “PKK’ya destek oluyor musunuz?” sorusuna da “Ne zaman, nerede, nasıl olmuşum, buna nasıl inanıyorsunuz? Terör örgütünün saldırdığı adam benim. Nasıl inanıyorsunuz buna, bunu da anlamıyorum” karşılığını verdi. “Kimileri ‘Kürdistan’ diyor rahatsız oluyor musunuz?” sorusunu da Kılıçdaroğlu, “Kürdistan lafından ben de rahatsız oluyorum. Benim ağzımdan hiç bugüne kadar böyle bir şey duydunuz mu?” diyerek yanıtladı. Kılıçdaroğlu, tezkereye neden “hayır” oyu verdiklerine ilişkin soru üzerine, “Siz başka ülkelerin askerlerinin bu ülkede olmasını ister misiniz? Amerikalılar mı gelsin, bunu mu istiyoruz? Eğer bunu doğru buluyorsanız yanlış yaptım. Ama doğru bulmuyorsanız doğru yaptım” yanıtını verdi.

“Karneyi düzelttik”

Kılıçdaroğlu, “türban” ile ilgili sorulara karşılık da “Bizim böyle bir meselemiz yok. Bu konuda karnemiz kırıktı. Ama biz bu karneyi düzelttik. Başörtüsü meselesini ben çözdüm” dedi.

Diğer Haberler