Ezidixan Güçleri Komutanı Heyder Şeşo: , “PKK, Şengal’in de Efrin ve Serêkaniyê gibi olmasını istiyor”

Ezidixan Güçleri Komutanı Heyder Şeşo: , “PKK, Şengal’in de Efrin ve Serêkaniyê gibi olmasını istiyor”

 Ezdixan Güçleri Komutanı Heyder Şeşo, Haşdi Şabi’nin kontrol ettiği yerde PKK’nin de bulunduğunu birlikte hareket ettiklerini belirterek, “PKK, Şengal’in de Efrin ve Serêkaniyê gibi olmasını istiyor” dedi.

Ezdixan Güçleri Komutanı Heyder Şeşo, Irak hükümetinin Şengal’e meşru idarecilerin dönmesini kararına Haşdi Şabi güçlerinin karşı çıktığını ve PKK’yi destekleyerek bölgede kargaşaya neden olduklarını söyledi.

K24’de değerlendirmelerde bulunan Şengalli komutan Şeşo, “Haşdi Şabi ve PKK Kürdistani bölgelerin tümünde kargaşaya ve gerilime neden oluyorlar. PKK güçleri,  Şengal, Mahmur, Kerkük ve Xaneqîn’de de varlar. Haşdi Şabi milislerinin olduğu her yerde PKK’liler var. Birlikte işbirliği içerisinde, koordinasyon halinde hareket etmekteler” ifadesini kullandı

Ezdixan Güçleri Komutanı Heyder Şeşo sözlerini şöyle sürdürdü: “PKK’nin varlığı Şengal’deki halkın iradesine karşıdır. Taraflar PKK’nin Şengal’den çıkarılması konusunda ciddi değiller. PKK, Şengal’in de Efrin ve Serêkaniyê gibi olmasını istiyor” dedi.

Ezdi Peşmerge komutanı, Kürdistan Bölgesi, Irak hükümetleri, koalisyon ülkeleri ve uluslararası güçlerin Şengal halkının başına gelen felaketi göz önünde bulundururarak bir çözüme gitmesi gerektiğinin altını çizdi:

 “Bize göre Irak hükümeti isterse bir ay içerisinde PKK’yi Şengal’den çıkarabilir ve Erbil ile Bağdat hükümetleri arasında imzalanan anlaşmayı hayata geçirebilir.”

“Şengal Kürdistan toprağının  bir parçasıdır” diyen Şeşo “Kürdistan Bölgesi hükümeti, Şengal’den sorumludur, sahip çıkmalıdır. Çünkü Şengal halkının yüzde 70’i Kürdistan Demokrat Partisi(PDK) adaylarına oy vermiştir” şeklinde değerlendirdi.

Diğer Haberler