Sadece Kürtlerle normalleşemiyorlar: Türkiye Ermenistanla karşılıklı adımlar atacak

Sadece Kürtlerle normalleşemiyorlar: Türkiye Ermenistanla karşılıklı adımlar atacak

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ile normalleşme adımları konusunda karşılıklı temsilci atanacağını söyledi.

Meclis Genel Kurulu’nda dün Dışişleri Bakanlığı’nın bütçesi ele alındı.

Bakanlığının bütçesi üzerine konuşan Çavuşoğlu, “Yakında Ermenistan ile normalleşme adımları için karşılıklı özel temsilci atayacağız. İstanbul -Erivan arası charter uçuşlarını başlatacağız” dedi.

Afganistan’ın başkenti Kabil’den Türkiye’ye charter uçuşları başladığını duyuran Çavuşoğlu özetle şunları söyledi:

“Afganistan da kız çocuklarının okula gitmesi için okullarımızı açık tutuyoruz, sadece diplomasi ile sonuç alınabilir. İnsani yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Kabil’den Türkiye’ye charter uçuşları başladı, dönmek isteyenler Kabil’e dönüyor.

Yunanistan ve Rum kesimi 6 kez kıta sahanlığımıza 3. ülke bayraklı gemiler göndermeye çalıştı, önledik. Sahaysa saha, masaysa masa! Hepsine varız.

ABD ile bir taraftan sorunları çözmek için diğer taraftan 100 milyar dolar hedef konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Stratejik diyalog mekanizma kurulması konusunu Riga’da Blinken ile çalıştık” dedi.
Çavuşoğlu’nin çizdiği herkes ile normalleşme herkes ile diyalag tablosunda ise Kürtlere yer verilmedi. Ayakta durmak, kendi içindeki sorunları halletmek için herkes ile görüşmeler yapan Türkiye kendi içinde ki Kürtlerle normalleşmek için ise hiç bir adım atmadığı gibi Kürt inkarı da gittikçe daha derin bir hal alıyor.

Diğer Haberler