ABD: Peşmerge Güçlerine askeri ve lojistik desteğimiz kesintisiz sürecek

ABD: Peşmerge Güçlerine askeri ve lojistik desteğimiz kesintisiz sürecek

Kürdistan Bölgesi Peşmerge Bakanı Şoriş Îsmaîl ile Kürdistan Bölgesi ve Irak Uluslararası Koalisyon Yüksek Danışmanlık Ekibi IŞİD tehlikesi üzerine görüşmelerine devam ediyor ve IŞİD’e karşı birlikte hareket etme ile Kürdistan Bölgesine destek konularının sürdürülmesi konularının ele alındığı belirtiliyor.

Konuya ilişkin Peşmerge Bakanlığ’ndan yapılan açıklamada, Peşmerge Bakanı Şoriş Îsmaîl’in bugün Kürdistan Bölgesi ve Irak Uluslararası Koalisyon Yüksek Danışma Tim Yetkilisi General Dosic ile beraberindeki heyeti ağırladığı dile getirildi.

Peşmerge Bakanlığı Yardımcısı Serbest Lezgin ile Kürdistan Bölgesi Genelkurmay Başkanı Cemal Mihemed’in de katıldığı belirtilen görüşmede, Kürdistan Bölgesi’nin güvenlik durumu, Peşmerge Güçlerinin son dönemlerde IŞİD’e karşı yürüttükleri operasyonlar ve güvenlik zaafiyeti olan bölgelerdeki güvenliğin sağlanması konularının ele alındığı ifade edildi.

IŞİD’e karşı mücadelenin Irak’la eşgüdümlü ve Uluslararası Koalisyon’un desteğiyle kesintisiz devam edileceğinin dikkat çekildiği açıklamanın devamında, IŞİD’in etkinlik sahalarının fazla olduğu sahalarda Irak Ordusu ile birlikte daha koordineli operasyonel çalışmaların yürütüleceğine vurgu yapıldı.

Açıklamada, Peşmerge Bakanlığı’nın ABD güçlerine, IŞİD’e karşı mücadelede Peşmerge’ye verdiği desteklerden ötürü teşekkür edildiği söylendi.

Peşmerge Güçleri ile aşama aşama güçlenme ve ilerleme sağlanması nedeniyle mutlu olduklarını ifade eden General Dosic’de görüşme sonrası yaptığı açıklamada, ABD olarak Kürdistan Bölgesi ile Irak’ta çalışmalarına devam edeceklerini, özellikle IŞİD’le mücadelede Kürdistan Bölgesi Peçmerge Bakanlığı’na gerekli askeri ve lojistik desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Diğer Haberler