Xelîl: Ölen Ezidiler hakkında PKK’nin kendi içinden bilgi gitmiş olma olasılığı çok yüksek

Xelîl: Ölen Ezidiler hakkında PKK'nin kendi içinden bilgi gitmiş olma olasılığı çok yüksek

Şengal Kaymakamı Mehma Xelîl, Şengal’de PKK’nin komutanlarının uçaklarla hedef alınmasında örgütün kendi içerisinden Türkiye’ye giden bilgilerden kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Türk savaş uçakları son bir haftadır yeniden Şengal bölgesini hedef alıyor. Saldırıda PKK’nin yereldeki birliklerinin Ezdi askeri komutanı hayatını kaybetti.

BasNews’e konuşan Şengal Kaymakamı Mehma Xelîl,  Şengal’de güvenliğin ve yaşamın çok kötü durumda olduğunu bundan Irak hükümetinin başarısız siyasetinin sorumlu olduğunu söyledi:  “Şengal’i özel bir idare yapmışlar, bundan en büyük zararı Ezdi halkı görüyor.”

Geçtiğimiz hafta Türk SİHA’larının Şengal’in Xanêsor beldesinde  bir aracı bombalaması sonucu  Merwan Bedel isimli Ezdi bir PKK komutanı hayatını kaybetti.

Bu saldırıya ilişkin ise Xelîl, “Bu saldırılarda ölenler Ezdilerdir. Bu insanlar hakkında bilgilere Türk istihbaratına verenin PKK’nin kendisi olduğuna dair şüpheler var. Çünkü bu insanlar bölge insanı ve evi, adresi, bindiği araçtan, nereye gittiklerinden Türkler nasıl bilgi sahibi oluyor? PKK’nin bu bilgileri verdiği kuvvetli muhtemel” ifadelerini kullandı.

PKK’nin faaliyetleri yüzünden Türk ordusunun bombardımanından dolayı Ezdi halkının kurbanlar vermeye devam ettiğini belirten Şengal Kaymakamı, “Ezdiler yerlerini yurtlarını terk edip göç ediyor. Mecburen kamplardaki çadırlarda kötü şartlarda yaşamak zorunda kalıyor” dedi.

Diğer Haberler