Dalkurd sevindirdi, ikinci kez İsveç 2. Ligi’ne yükseldi

Dalkurd sevindirdi, ikinci kez İsveç 2. Ligi'ne yükseldi

Play-off maçlarında GAIS’i eleyeren Dalkurd, ikinci kez İsveç 2. Ligi’ne (Superettan) yükseldi. Dalkurd ilk maçta 2-1 yendiği rakibi ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

İsveç 1’inci Lig Kuzey Grubu’nu 2’inci sırada tamamlayan Dalkurd, İsveç 2. Ligi (Superettan) play-off maçlarında GAIS ile çift maçlı eleme maçlarına çıktı.

İlk maçta 1 Aralık Çarşamba günü kendi evinde ağırladığı GAIS’i 2-1 yenen Dalkurd, ilk maçında deplamanda rakibi ile 1-1 berabere kalarak Superettan’a yükseldi.

Dalkurd’a skoru getiren golü 32’inci dakikada Omid Aras kaydetti. Ev sahibi ekibin golünü ise 79’uncu dakikada Michael Kargbo attı.

Döylece Dalkurd, bir yıl aranın ardından yeniden İsveç 2. Ligi’ne (Superettan) yükselme başarısı gösterdi.

İsveç 1’inci Lig Kuzey Grubu’nda bu sezon 30 karşılaşmaya çıkan Dalkurd, 18 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 8 beraberlikle ligi 2’inci sırada tamamlamıştı.

Rakip kalelere 66 gol atan Dalkurdlu oyucular, kalelerinde 40 gol gördü.

Dalkurd’un geçmişi

Eylül 2004’te İsveç’in Borlänge (Dalarna) şehrinde kurulan takım, ismini “Dalarnalı Kürtler” anlamında Dalkurd FF olarak belirledi. Logosunda ise Kürdistan Bağyrağı’nda olduğu gibi kırmızı, beyaz, yeşil ve sarı renkler var.

2005 yılında ilk karşılaşmalarına İsveç 7’inci liginde başladı ve her sezon bir üst lige çıkarak önemli bir başarıya imza attı.

İlk beş yıl mücadele ettiği her ligde başarılarına başarı katan Dalkurd, İsveç’te Allsvenskan’a (süper lig) kadar yükseldi.

Ancak daha sonra yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle önce Superettan’a ve ardından bölgesel lige düştü. Takımın hedefi ise tekrar en üst lige tırmanmak.

Diğer Haberler