Peşmerge Bakanlığından IŞİD’e karşı mücadelede yeni dönem planlaması

Peşmerge Bakanlığından IŞİD'e karşı mücadelede yeni dönem planlaması

Peşmerge Bakanlığı, tüm Peşmerge komutanlarını IŞİD’e karşı yeni savaş planı çerçevesinde mücadele etme ve mevzilerini güçlendirmekle görevlendirdi.

Peşmerge Bakanı Şoreş İsmail, Peşmerge komutanlarıyla bir araya gelerek, terör örgütü IŞİD’e karşı kapsamlı operasyonu gerçekleştirilmesini görüştü.

Peşmerge Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son IŞİD saldırılarında şehit olan Peşmergelerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunulurken, IŞİD’in saldırılarını artırmasının ardından tüm Peşmerge komutanlarının yeni savaş planı çerçevesinde mücadele etme ve mevzilerini güçlendirmekle görevlendirildiği kaydedildi.

Peşmerge tugaylarının taleplerini karşılamak için çabaların artırılacağının belirtildiği açıklamada, şehit düşen Peşmergelerin intikamı alınıp, IŞİD tamamıyla kırılana kadar durulmayacağı bildirildi.

Açıklamada, Peşmerge ile Irak ordusu arasındaki ilişkilerin ortak güvenlik merkezlerinin kurulmasının ardından arttığı ve her iki gücün birlikte güvenlik boşluğunun olduğu bölgeleri savunmasının beklendiği ifade edildi.

BAŞBAKAN: Önlemlerin artırılması talimatını verdik

Öte yandan, Başbakan Mesrur Barzani IŞİD’in Peşmergeye saldırısı sonrası yaptığı açıklamada “Peşmerge Bakanlığı’na daha fazla hazırlık yapması, bölge halkı ve Peşmerge’ye yönelik IŞİD saldırılarını engellemek için önlemleri artırması talimatı verdik” ifadelerini kullanmıştı.

IŞİD saldırılarına ilişkin daha önce yaptıkları uyarıları anımsatan Başbakan, “Pek çok defa uyarıda bulunduk. Kürdistan Bölgesi dışındaki bölgelerde IŞİD güvenlik boşluğundan yararlanıyor ve bölge güvenliği üzerinde tehdit teşkil ediyor” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Diğer Haberler