Erbil’de ‘cinsiyet eşitliği’ konulu konferans düzenleniyor

Erbil’de'cinsiyet eşitliği' konulu konferans düzenleniyor

Erbil-Kürdistan Üniversitesi, bugün başkent Erbil’de  ‘cinsiyet eşitliği ve kadının güçlendirilmesi’ konulu konferans düzenliyor.

‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Stratejileri’ başlıklı konferansa pek çok siyasetçi, yönetici ve STK temsilcisi katılıyor.

Başkan Neçirvan Barzani, düzenlenen ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Stratejileri’ konferansında bir konuşma gerçekleştirdi:

Konuşmasında kadına yönelik şiddete dikkat çeken Başkan Barzani, “Kadına yönelik pek çok şiddet unsuru bulunuyor; öldürülme, zorla evlilik, cinsel taciz, ev içi şiddet, bastırılmışlık. Kadına yönelik şiddeti besleyen unsurlardan biri de örf ve adetler” ifadesini kullandı.

Kadınların özgürlüğüne ilişkin konuşan Başkan Barzani, “Kadının da erkeklerin sahip olduğu özgürlüğe kavuşmaları ve ekonomik, siyasi ve sanatsal potansiyelini daha öteye taşımaları için gayret ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Bu tarz etkinliklerin önemine değinen Başkan Barzani, “4 üniversitenin toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bir araya gelmesi son derece önemli ve bu anlamda bu tarz işbirliklerinin gün geçtikçe artmasını temenni ediyorum” dedi.

Diğer Haberler