Başbakan Barzani: Kürdistan bayrağına yapılan hakaret kabul edilemez

Başbakan Barzani: Kürdistan bayrağına yapılan hakaret kabul edilemez

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesrur Barzani, Erbil’de bir grup üniversite öğrencisi ile bir araya geldi.

Başbakan öğrenciler ile yaptığı görüşmede öğrencilerin son dönemdeki protestolarına ilişkin konuştu. Erbil Öğrenci Kampüsü’nü ziyaret eden Başbakan “Açık bir diyalog gerçekleştirip sizleri dinlemek istiyorum. Taleplerinizi bilmek istiyorum” dedi.

Başbakan’ının konuşmalarından başlıklar şu şekilde:

Biz haklarından mahrum bırakılmış mağdur bir milletiz. Tüm uluslara reva görünen haklardan biz mahrum bırakılmış bir milletiz. Bizim gibi diğer bileşenler de aynı kaderi paylaştı. Hiç bir  zaman ayaklarımız üzerinde durmamıza müsaade edilmedi.

Elde ettiğimi bu kazanımları, ülkemizdeki hoşgörü ve birlikte yaşam kültürünü korumalıyız. Her vatandaş ülkesindeki güzellikleri korumak için sorumluluk göstermeleri.
Sizin sorunlarınız olduğunu biliyorum. Ama bir ülkenin yönetimi sadece hükümetin görevi değildir.

Bu son dönemde öğrencilerin bazı sorunların olduğunu biliyoruz. Bu sorunları çözmeye çalışmak istiyoruz.

Hatta gösteriler oldu. Her vatandaşın barışçıl şekilde protesto ve gösteriler hakkıdır. Ancak gösterilere karışan bazı kesimlerin şiddette baş vurması sorunları çözmüyor, aksine başka kesimlerin bu durumdan istifade etmesine sorunların derinleşmesine yol açıyor.

Tüm vatandaşlardan dileğimiz barışçıl şekilde isteklerini dile getirmeli.. Gösteri adı altında siyasi düşüncelerini öne çıkararak resmi yerleri, okulları yakmasından kimse memnun değildir.

Sizler okuyan Peşmergelersiniz. Sizler ülkenizin geleceğisiniz.

Kürdistan bayrağına yapılan hakaret kabul edilemez. Binlerce şehit bu bayrak uğruna canını feda etti. Hiçbir bahane ülkemizin değerlerini değersizleştirmek için öne sürülemez. Bunu yapanların öğrenciler değildir.

Bayrağımızı hakaret edenlere karşı cezai yaptırım yapılacak. Yine öğrencilere karşı şiddet uygulayanlar cezasız kalmayacak. Yasalar karşısında gerekli cezayı alacaklar.

Devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilere para verilmesi dünyanın hiçbir yerinde böyle değildir. Gelişmiş ülkelerde öğrenim ücretsiz değildir. Bankalar kredi veriyor öğrenciler bu şekilde öğrenimlerini sürdürüyor.

Biz hükümet olarak öğrencilerimizin en iyi şekilde okuması için elimizden geleni yapıyoruz.

Diğer Haberler