Ciwanên Şoreşger çete gurubu Rojava’da 9 çocuğu daha kaçırdı

Ciwanên Şoreşger çete gurubu Rojava’da 9 çocuğu daha kaçırdı

Ciwanen Şoreşger isimli çete gurubu Rojava Kürdistan’ın da 18 yaşın altındaki çocukları kaçırmaya ve gizlemeye devam ediyor. Son olarak Efrin’de Türkiye’ye bağlı çetelerin zulmünden kaçarak Halep’e sığınan bir ailenin çocuğu kaçırıldı.

Yerel bir kaynağın bildirdiğine göre bu ayın 25’inde Ciwanen Şoreger isimli gurup 13 yaşındaki İslam Muhammed İsa isimli bir çocuğu kaçırdı. Olay Haleb’in Şex Meqsud mahallesinde gerçekleşti. Ailenin tüm girişimlerine rağmen çocuktan haber alınamadığı da bildirildi.

Aynı kaynağın bildirdiğine göre kaçırılan 13 yaşındaki çocuk Efrin’in Qetme köyünde yaşarken Türkiye’ye bağlı çetelerin zulmünden kaçarak Haleb’e yerleşmişler.

Geçtiğimiz hafta içinde de Ciwanen Şoreşger çete gurubu 18 yaşın altındaki 9 çocuğu kaçırmıştı. Amude, Qamişlo, Şehba ve Halep’ten kaçırılan çocukların akıbetleri hakkında şu ana değin hiçbir bilgi edinilemedi.

PKK’ye bağlı olan Ciwanen Şoreşger adlı çete gurubu şu ana değin pek çok hak ihlaline karıştı. Küçük yaşta çocukları savaşçılık için kaçırmak, parti büroları yakmak,  sivil eylemcilere saldırmak gibi görevlerde kullanıldı. Bir çok siyasi çevre ve yerel halk Ciwanen Şoreşger isimli gurubun bir PKK’nin yönettiği bir kontra yapı olduğun konusunda hem fikir.

Diğer Haberler