Başbakan ABD Savunma Bakanı Austin ile bir araya geldi

Başbakan ABD Savunma Bakanı Austin ile bir araya geldi

Başbakan Mesrur Barzani, Bahreyn’in başkenti Manama’da ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bir araya geldi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Bahreyn’in başkenti Manama’daki foruma katılan ve istişarelerde bulunan Kürdistan Bölgesi heyetine Peşmerge güçlerini desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Başbakan Mesrur Barzani başkanlığındaki Kürdistan Bölgesi heyeti bugün Bahreyn’de Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanı Lloyd Austin ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ABD Savunma Bakanı, ‘Başkan Mesud Barzani’nin Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki rolü ve etkin konumu’nun altını çizdi.

Peşmerge’ye desteğin süreceği vurgulandı

Lloyd Austin, Kürdistan Bölgesi’nin ABD’nin önemli bir müttefiki olduğunu belirterek ABD’nin IŞİD’e karşı mücadele kapsamında başta Peşmerge olmak üzere Kürdistan Bölgesi’ne verdiği desteğin devam edeceğini vurguladı.

Öte yandan ABD’ye desteği için teşekkür eden Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi-Irak arasındaki sorunların çözülmesinin yanı sıra Kürdistan Bölgesi yönetimi dışındaki tartışmalı bölgelerinde güvenlik koordinasyonunun önemini belirtti.

ABD ile Irak arasındaki stratejik diyalog ve Şengal Anlaşması’nın uygulanması, iki taraf heyetleri arasında kendine yer bulan diğer konular oldu.

Diğer Haberler