Konya katliamı dosyasında tahliyeler devam ediyor

Konya katliamı dosyasında tahliyeler devam ediyor

Konya’nın Meram ilçesinde 30 Temmuz’da Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin katledildiği ırkçı saldırı dosyasında fail Mehmet Altun’un yeğeni İbrahim Keleş de tahliye edildi.

Konya’nın Meram ilçesinde Karslı Dedeoğulları ailesinden 4’ü kadın 7 kişi 30 Temmuz’da ırkçı saldırıda bulunan Mehmet Altun tarafından evlerinde katledilmişti. Katliam soruşturmasında aralarında Mehmet Altun’un da bulunduğu Keleş ve Çalık ailesinden 13 kişi tutuklanmıştı.

İddianame kabul edilmesi ardından farklı tarihlerde dosya kapsamında 8 kişi tahliye edilmişti. İddianameye yapılan itiraz kapsamında 17 Kasım’da azmettirici olarak tutuklu yargılanan fail Altun’un kardeşi Ayşe Keleş, eşi Lütfi ve oğlu Ali Keleş’in de tahliyesine karar verilmişti. Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi yapılan itiraz sonucunda bugün ise Altun’un yeğeni ve önceki gün tahliye edilen Ayşe Keleş’in oğlu İbrahim Keleş hakkında da tahliye kararı verildi.

Tahliye sayısı 12’ye yükseldi

MA’nın haberine göre; davanın ilk duruşmasının görüleceği 14 Aralık’tan önce Konya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, dosyada “azmettirme” suçundan yargılanan toplam 12 kişi hakkında tahliye kararı verdi. Böylece katliam dosyasında yalnızca fail Altun tutuklu kaldı.

“3 tutuklu kaldı”

Konuya ilişkin Twitter’dan açıklama yapan Dedeoğulları ailesinden avukat Abdurrahman Karabulut, “Tetikçi haricinde tüm sanıklar tahliye edildi. 12 Mayıs saldırısı dosyasında iki, katliam dosyasında bir kişi olmak üzere toplamda üç tutuklu kaldı. Beş kardeşi, anne ve babası önce öldüresiye darp edilip sonra katledilen müvekkilimin yerine kendinizi koyup empati kurun” dedi.

Diğer Haberler