Rusya tarihi tutumunu devam ettirdi: Suriye’de devlet benzeri oluşum çabaları kabul edilemez

Rusya tarihi tutumunu devam ettirdi: Suriye'de devlet benzeri oluşum çabaları kabul edilemez

Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Rojava’yı işaret ederek, Suriye topraklarında “devlet benzeri oluşumları kurma çabalarının kabul edilemez olduğunu” söyledi.

Lavrentyev, Suriye’nin başkenti Şam’da, Rus heyetinin ziyareti kapsamında düzenlenen toplantıda konuştu.

Rusya’nın Suriye’nin bağımsızlığını, birliğini ve toprak bütünlüğünü korumak adına çözüm yolları aradığını kaydeden Lavrentyev, “Ülkeyi bölmeye ve devlet benzeri oluşumları kurmaya yönelik her türlü girişimler, niyeti ne olursa olsun, bizim için kabul edilemez” diye konuştu.

Suriyeli taraflar arasındaki diyalogun dış baskı olmadan gerçekleşmesi gerektiğini kaydeden Rus diplomat, “Suriyeliler kendileri için en iyi çözümü bulma, anayasa reformu konusundaki anlaşmazlıkları giderme ve dolayısıyla gerekirse değişiklik yapma gücüne sahip” ifadesini kullandı.

Lavrentyev, “Durumun, Suriye’nin tek bir devlet olarak varlığını sürdürmesinin mümkün olmayacağı sınırı geçmesine izin verilemez. Suriye yönetimine, ülkede ulusal ve mezhepler arası mutabakatın sağlanması yönünde yardım etmeye devam edeceğiz” diye kaydetti. (Kaynak: Sputnik)

Diğer Haberler