Mesut Barzani’den Ezidi toplumuna Pîr Xidır Silêman için başsağlığı mesajı

Mesut Barzani'den Ezidi toplumuna Pîr Xidır Silêman için başsağlığı mesajı

KDP lideri Mesut Barzani hayatını kaybeden Tanınmış Ezdi Kürt Yazar ve Aydın Şahsiyeti Pîr Xidir Silêman’ın ailesi, dostları ve Laleş İbadethanesi ile Ezdi toplumuna yönelik bir taziye mesajı yayımladı.

Barzani’nin yayımladığı taziye mesajı şu şekilde:

“Büyük bir üzüntü ve kederle Tanınmış Ezdi Kürt Yazar ve Aydın Şahsiyeti Pîr Xidir Silêman’ın vefat haberini öğrendim.

Bu münasebetle başta ailesi olmak üzere, dostları, sevenleri, bütün yazar camiası, kültür merkezleri, Laleş İbadethanesi ve Ezdi toplumuna başsağlığı dileklerimi bildirmek istiyorum.

Esirgeyen ve Bağışlayan Yüce Allah’tan ailesine, yakınlarına sabırlar bahşetmesini diliyor, rahmetliyi de Cennet – i Mekanına kabul etmesini diliyorum.”

Pîr Xıdır Silêman kimdir?

1952 yılında Şêxan’da dünyaya gelen Pîr Xidir Silêman, Kürt dili üzerine uzmanlaşması sonrasında yazarlık, kültürel faaliyetler, sosyal projeler ve Ezdilik inancı konusunda bölgede önemli çalışmalara imza atarak, Ezdilik inancının tanıtılmasında büyük emekler harcadı.

1970 yılında Şêxan’da eğitimini tamamlayan Pîr Xidir Silêman daha sonra 1974 – 1975 yıllarında Kürdistan’ın Sesi Radyosu’nda tercümanlık görevini yürüttü. 1977 yılında da Şêxan’da Kürtçe dil öğretmenliği görevi yürüttü.

1979 yılında Kürt Yazarlar Birliği Üyesi olan Pîr Xidir Silêman, 1991 yılından 1997 yılına kadar Kürt Yazarlar Birliği’nin Duhok Şube Başkanlığı görevini yaptı.

1992 yılından 1997 yılına kadar Laleş İbadethanesi Aydınlanma Merkezi Başkanlığı görevinde olan Pîr Xidir Silêman daha sonra Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) kontenjanından Kürdistan Bölgesi Parlamentosu’nda Milletvekili oldu.

Pîr Xidir Silêman’ın Ezdilik inancı ve kültürü üzerine yazdığı bir çok kitap basılarak yayımlandı.

Diğer Haberler