Akşener’den gurup toplantısında dikkat çeken ifadeler

Akşener'den gurup toplantısında dikkat çeken ifadeler

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Siirt’te yaşanan “Burası Kürdistan’dır” tartışmasıyla ilgili açıklama yaparken  HDP, PKK ile arasına mesafe koymalı’ diyoruz“,  Sayın Bahçeli ile Öcalan arasındaki mektup arkadaşlığını biliyorduk ama Sayın Soylu’nun da paydaş olduğunu öğrenmiş olduk dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri, HDP’nin PKK ile arasına mesafe koyması gerektiğini söyledi.

“HDP, PKK ile arasına mesafe koymalı”

Akşener, Siirt’te yaptığı ziyaretler sırasında bir esnafın yanına gelip “Burası Kürdistan’dır” ifadesini kullanması ve ardından gelişen tartışmalar hakkında şunları söyledi:

Bizim ilçe ziyaretlerimizi havuz medyası da yakından takip ediyor. Onların misyonu başka. AK Parti ve küçük ortağı bizim milletimizle temasımızdan çok rahatsız. O nedenle bizim bu ziyaretlerimizi baltalamak için her yolu deniyorlar.

Bu sefer değişik bir şey oldu. Siirt’te her zamanki AK Parti atraksiyonun dışında bir HDP çalışanı bir esnafa gelip ‘Burası Kürdistan’ dedi. Neymiş, nasıl olur da ‘Burası Kürdistan’ dermiş. Neye şaşırıyorsunuz, bu kişi HDP çalışanı. HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyorum. ‘HDP, PKK ile arasına mesafe koymalı’ diyoruz.

“Sayın Bahçeli ile Öcalan arasındaki mektup arkadaşlığını biliyorduk”

 İşin asıl acınası tarafı, Cumhur İttifakı bize saldıracaklar diye PKK’nın gündemini taşıdılar. Mektup kardeşliği var elbette öyle olacak. Kaç gündür PKK’nın gündemini konuşan bir iktidar mensupları ve PKK’lıların söylemini gündeme getiren bir iktidar mensubu yöneticileri. İnanamıyorum. Sayın Bahçeli ile Öcalan arasındaki mektup arkadaşlığını biliyorduk ama Sayın Soylu’nun da paydaş olduğunu öğrenmiş olduk. PKK’nın değil, milletimizin gündemini tartışmaya davet ediyorum. “

“Biz bu memlekette Türk’le Kürt’ün karşı karşıya getirilmesine paydaş olmayacağız”

Verdiğim cevabı yeterince sert bulmamışlar. Vah vah, çok üzüldüm. Onlar istedikleri dümeni çevirsinler biz milletimizle buluşmaktan vazgeçmeyeceğiz. Biz Siirtlinin Batmanlının derdini konuşmaya devam edeceğiz. Onlar istedikleri hamaseti yapsınlar biz bu memlekette Türk’le Kürt’ün karşı karşıya getirilmesine paydaş olmayacağız.”

Akşener’den “Sayın Öcalan” düzeltmesi

“Şimdi demin heyecana konuşurken ben fark etmedim sayın Öcalan demişim, sizden ve milletimden özür dilerim, aklımın ucundan geçmez bebek katiline sayın demek.”

Diğer Haberler