Bahçeli şaşırtmadı: Kürdistan yoktur, asla da olmayacaktır.

Bahçeli şaşırtmadı: Kürdistan yoktur, asla da olmayacaktır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.  Bahçeli’nin gündeme aldığı konulardan biri de Kurtalan’da “Burası Kürdistan” diyen Cemil Taşkesin ve sonrasında yaşanalar oldu.

MHP lideri Bahçeli, “Türkiye sınırı içinde Kürdistan diye bir yer yoktur. Gerekirse şehit oluruz ama üniter milli devletimizi asla parçalatmayız. Kürdistan fitnesine bedenlerimizle direnir, bozkurt gibi karşılarında dururuz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Siirt’in Kurtalan ilçesindeki esnaf ziyareti sırasında, kendisine “Dilimiz inkar ediliyor. Kimliğimiz inkar ediliyor. Kürdistan inkar ediliyor. Bulunduğunuz yer Kürdistan’dır” diyen esnaf Cemil Taşkesen’i “bölücü” olarak nitelendiren Bahçeli, “İYİ Parti Başkanı soluğu Siirt’te almıştır. ‘Burası Kürdistan’dır bühtanına tek kelime edememiştir. Yazıklar olsun. Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları dahilinde ‘Kürdistan’ diye bir yer yoktur. Asla da olmayacaktır. Gerekirse şehit oluruz ama üniter devletimizi asla parçalatmayız” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler