Kürdistan idaresi dışındaki Kürtçe eğitimın tüm masrafları Kürdistan Bölgesi tarafından karşılanıyor

Kürdistan idaresi dışındaki Kürtçe eğitimın tüm masrafları Kürdistan Bölgesi tarafından karşılanıyor Kerkük, Xanaqin, Şengal

Kerkük ve Kürdistan Bölgesi’nin idaresi dışındaki diğer tartışmalı bölgelerde bugün itibariyle Kürtçe eğitim başladı. Covid 19 salgını nedeni ile Kürdistan Bölgesi dışında ki tüm Irak’ta okullar yeni açıldı. Kürdistani bölgelerde de bu nedenle eğitim yılı geç açıldı.

Kerkük başta olmak üzere diğer Kürdistani bölgelerde Kürtçe eğitim 2003 yılından sonra başladı. 88 bin öğrencinin olduğu Kerkük’te 550 okulda 10 binin üzerinde öğretmen görev yapıyor. Bu bölgeler arasında Kerkük, Şengal, Duzhurmatu, Xanaqin vb pek çok yer bulunuyor.

Kerkük ve Kürdistani bölgelerdeki okullarda karşılaşılan eksikliklerin hepsi  hala Kürdistan Bölgesi idaresi tarafından gideriliyor. Eğitim ve öğretim yılı içerisindeki bütün masraflar Erbil yönetimi tarafından karşılanıyor, öğretmen ücretleri ve kitaplar karşılanıyor. Federal Irak hükümeti sadece final sınavlarının sorumluluğunu üstlenmektedir.

Diğer Haberler