Ezidi siyasetçi Nayif: Halk PKK’ye “Şengal’in sahibi siz değilsiniz” dedi

Ezidi siyasetçi Nayif: Halk PKK'ye "Şengal'in sahibi siz değilsiniz" dedi

10 Ekim’de yapılan Irak Parlamentosu seçimlerinin ardından yaşanan tartışmalar ve yorumlar devam ediyor. Özellikle Şengal’de PKK’nin yaşadığı hezimet bir çok çevre tarafından değerlendiriliyor. Bunlardan biri de Şengal İl Meclisi Başkanı Weys Nayif.

 “Şengal’in sahibi siz değilsiniz”

BasNews’e konuşan Şengal İl Meclisi Başkanı Weys Nayif, seçimlerde Şengal’de PDK’nin zaferinin, PDK karşıtlarına bir mesaj olduğunu ve hallta yeni bir umut yarattığını söyledi. Weys Nayif, Şengal’deki seçim sonuçlarında halkın büyük yenilgi yaşayan yasal olmayan gruplara “Şengal’in sahibi siz değilsiniz” mesajı verdiğini kaydetti.

“7 yıldır yasadışı gruplar nedeniyle Şengal’e hizmet götürülmüyor”       

Tüm engellemelere rağmen Duhok ve Zaxo’daki 2 bin 500 seçmenin Şengal’e giderek PDK’ye oy verdiğini hatırlatan Weys Nayif, “Bu yasadışı gruplara bir mesajdı. Mesaj şu: Yasadışı tm grupların  Şengal’den çıkması gerekiyor. Bu seçim ispatladı ki; PDK olmazsa Şengal olmaz! 7 yıldır Şengal bu yasadışı grupların elinde ve tek bir hizmet blgeye götürülmedi. Her geçen gün kentin durumu kötüleşiyor, Şengal üzerinden siyaset yapılıyor. Şengal halkı kendilerini bu duruma düşüren tüm taraflardan öcünü almıştır ve onları cezalandırmıştır” ifadelerini kullandı.

Bağda ve Erbil arasında varılan Şengal Anlaşması’nın hayata geçirilmesini isteyen Weys Nayif,  “2014 öncesinde olduğu gibi Şengal halkı başı dik bir şekilde evlerine dönebilmesi için asayişin sağlanması ve normalle dönülmesi bunun için de Şengal Anlaşmasının uygulanması gerekiyor.” dedi.

Ezdi siyasetçi Weys Nayif, 7 yııldı Şengal halkının gö ettiğini ve haklarından mahrum kaldığını belirterek, “Irak seçimlerinin açıklanması ardından Şengal’in 2014 öncesine dönmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler