İddia: YNK’de üst düzey iki kişi daha zehirlendi

YNK’den bir kaynağın BasNews’e verdiği bilgiye göre; Mela Baxtiyar ve Westa Hesen zehirlendiğini söyledi. 8 Temmuz’da YNK Eş Başkanı Bafil Talabani diğer Eş Başkan Lahur Şêx Cengî’ye bağlı anti terör ve istihbarat örgütü Zanyari’nin komutanlarını değişmiş, kendisini görevden almış ve Lahur’un yönlendirilmesi evlerine giren bir ajan tarafından zehirlendiğini ileri sürmüştü. BasNews’e konuşan adının açıklanmasını istemeyen bir YNK’li kaynak iki üst düzey ismin daha zehirlendiğini iddia etti. Söz konusu kaynak, YNK Siyasi Yüksek Kurulu üyesi Mela Baxtiyar ve Süleymaniye Asayiş Komutanı Westa Hesen’in zehirlendiğini belirtti. Mela Baxtiyar’ın zehirlenmesi şüphesi üzerine yakın zamanda Almanya’ya gittiği ve yaptığı kontroller sonucunda zehirlendiğinin netleştiği, Kürdistan’a dönerek tedavisini evinde sürdürdüğünü söyledi. Baxtiyar’ın hangi çeşit zehirle zehirlendiği ise henüz netlik kazanmadı. Öte yandan hem Baxtiyar’ın hem de Hesen’in ailesi zehirlenmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekerken, Süleymaniye Asayiş Komutanı Westa Hesen’in oğlu Lawik Qeredaxî’nin sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda dolaylı olarak babasının zehirlendiğine işaret etti. Yaptığı paylaşımda “korkakça” yapılan saldırılardan ve bu saldırıların hiçbir zaman affedilmeyeceğini söyledi. Süleymaniye’de gazeticilik yapan gazeteci Mihemed Reuf ise sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda isim vermeden YNK’nin iki üst düzey yetkilisinin zehirlenmesinden bahsetti: “Üst üste yapılan bazı testler ile teyit edildikten ve netleştirildikten sonra, zehirlenen isimleri vereceğim.”

Erbil’de yayın yapan BasNews’’te geçen habere göre v; Mela Baxtiyar ve  Westa Hesen zehirlendiğindi. BasNews’in haberi şöyle:

8 Temmuz’da YNK Eş  Başkanı Bafil Talabani diğer Eş Başkan Lahur Şêx Cengî’ye bağlı anti terör ve istihbarat örgütü Zanyari’nin komutanlarını değişmiş, kendisini görevden almış ve Lahur’un yönlendirilmesi evlerine giren bir ajan tarafından zehirlendiğini ileri sürmüştü.

BasNews’e konuşan adının açıklanmasını istemeyen bir YNK’li kaynak iki üst düzey ismin daha zehirlendiğini iddia etti.

Söz konusu kaynak, YNK Siyasi Yüksek Kurulu üyesi Mela Baxtiyar  ve Süleymaniye Asayiş Komutanı Westa Hesen’in zehirlendiğini belirtti.

Mela Baxtiyar’ın  zehirlenmesi şüphesi üzerine yakın zamanda  Almanya’ya gittiği ve yaptığı kontroller sonucunda zehirlendiğinin netleştiği, Kürdistan’a dönerek tedavisini evinde sürdürdüğünü söyledi. Baxtiyar’ın hangi çeşit zehirle zehirlendiği ise henüz netlik kazanmadı.

Öte yandan hem Baxtiyar’ın hem de Hesen’in ailesi zehirlenmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekerken, Süleymaniye Asayiş Komutanı Westa Hesen’in oğlu Lawik Qeredaxî’nin sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda  dolaylı olarak  babasının zehirlendiğine işaret etti. Yaptığı paylaşımda “korkakça” yapılan saldırılardan ve bu saldırıların hiçbir zaman affedilmeyeceğini söyledi.

Süleymaniye’de gazeticilik yapan gazeteci Mihemed Reuf  ise sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda  isim vermeden YNK’nin iki üst düzey yetkilisinin zehirlenmesinden bahsetti: “Üst üste yapılan bazı testler ile teyit edildikten ve netleştirildikten sonra, zehirlenen isimleri vereceğim.”

Diğer Haberler