Irak seçimlerinde PKK adaylarının oy sayısı bini aşmadı

Irak seçimlerinde PKK adaylarının oy sayısı bini aşmadı

PKK’ye bağlı Tevgera Azadi adlı örgüt, Irak parlamento seçimleri için gösterdiği 4 bağımsız adaydan hiç birinin seçimi kazanamadı.  Ayırca PKK’nin Şengal’de PADE adlı partisinden gösteridiği adayda kazanamadı.

Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde dün gerçekleştirilen erken genel seçimlere dair ilk sonuçlar Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliği tarafından açıklandı.

PKK’ye bağlı Tevgera Azadi de seçimlere Süleymaniye ve Kerkük’ten 4 bağımsız aday ile katılmıştı.

Süleymaniye 4’üncü bölgeden Muhammed Hasan, 2’inci bölgeden Ronak Macid ve 5’inci bölgeden Yusra Receb ile Kerkük 1’inci bölgeden Şirin Abdullah’ın oy oranının yüzü aşmadığı öğrenildi. Şengal’de ise PADE adayı olan Şeyh Semir PKK’nin Şengal’deki askeri dayatmasına rağmen 600 civarında oy aldı. Ayrıca PKK Şengal’de Araplar ve Haşdi Şabi ile de ittifak yapmıştı.

Geçen seçimlerde PKK Nuveye Nu ile ittifak yapmış ve bir aday çıkarmıştı.  Bu kez ise bu adayı da kaybetti.

PKK’nin  kendi adayları olmasına rağmen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, seçimleri için KYB’ye destek çağrısında bulunmuştu. Bu da PKK’nin küçük kitlesi içinde ve adayları içinde tartışma rahatsızlık konusu olmuştu.  Özellikle adaylar “eğer KYB desteklencekse neden aday gösterildik” diyerek sitem etmişlerdi.

PKK’nin Güney Kürdistan’da büyük bir destekçi kitlesi olduğunu iddia etmesine rağmen düşük oy olması tartışma konusu oldu.

Diğer Haberler