PKK ve Haşdi Şabi Ezidilerin Şengal’de oy kullanmasına engel oluyor,yollar tutuldu, oy verme merkezleri kuşatıldı

PKK ve Haşdi Şabi Ezidilerin Şengal'de oy kullanmasına engel oluyor,yollar tutuldu, oy verme merkezleri kuşatıldı

 PKK ve Haşdi Şabi milisleri Şengal’de seçmenlerin oy kullanmasını engellemesine PDK’li yetkililerden tepki geldi. PDK Şengal Sorumlusu Aştî Koçar, “PKK Kandil’den aldığı talimatla Şengal’de engelleme yapıyor” dedi.

Irak erken genel seçimleri için oy verme işlemi sabah saat 07:00 itibari ile başladı.

PKK’ye bağlı güçler ve Haşdi Şabi milisleri kurdukları kontrol noktalarında Şengal’e oy vermek için giden göçmenlerin geçişine izin vermedi.

Konu hakkında BasNews’e konuşan PDK Şengal Sorumlusu Aştî Koçar, Şengal’in Xanesor nahiyesi ve bazı bölgelerde PKK ile Haşdi Şabi milislerinin seçmenlerin geçişine izin vermeyerek, oy vermek isteyenleri tehdit ettiklerini söyledi.

PDK Şengal Sorumlusu Aştî Koçar sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün PKK’ye bağlı güçler Haşdi Şabi ve Suriye’den getirdikleri maskeli silahlı güçler ile birlikte PDK’nin seçmenlerinin oy kullanmasını engelliyorlar, tehdit ediyorlar. Bu konuda Bağdat’taki ilgili kurumları bilgilendirdik. Seçmenler farklı merkezlerde oylarını kullandılar.

PKK’nin Şengal’de seçmenlerin oy kullanmasını engellemesi talimatını Kandil vermiştir. Sinûnê ve Xanesor nahiyelerinde PDK seçmenlerinin oy kullanmalarını engellemek amacıyla Suriye’den güç getirmişler, seçim sandıklarının olduğu okulları kuşatmışlar. Bu grupların içerisinde Rojava’da PKK adına çalışan “Ciwanên Şoreşger” grubu da bulunuyor. Bağdat’a yaptığımız şikayetler sonrası durum normale döndü. Oy kullanma işlemleri başladı.”

Diğer Haberler