Hewler’de provakasyon hazırlığındaki PKK bağlantılı kişiler gözaltına alındı

Hewler’de provakasyon hazırlığındaki PKK bağlantılı kişiler gözaltına alındı

Bu gün sabah saatlerinde Erbil’de ikame eden dört kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin seçim döneminde Erbil’de provakasyon çıkarmak plan yaptıkları bildiriliyor.
HDP Erbil temsilciliğinde yer alan dört kişinin seçim günü bazı tutuklu kişilerin açlık grevlerini bahane ederek gösteri düzenlemeyi planlıkları ve ayrıca Avrupa’dan gelecek bazı kişilerle koordineli biçimde provakatif eylemler yapacakları öğrenildi.

Gözaltına alınanların PKK bağlantısı
Gözaltına alınan kişilerden eski gerilla Nahide Ermiş PKK davasından 10 yıl ceza almış hala da PKK kadrosu olan biri. Ermiş Türkiye’deki davaları nedeni ile Rojava’ya oradan da PKK Kadro eğitimine geçtikten sonra HDP Erbil Temsilciliğine geçtiğimiz bahar aylarında atanmış. Ermiş’in PKK’nin istihbarat birimi NLP ile ortak çalıştığı ve Kandil’den gelen talimatları HDP Erbil bürosunda uyguladığı biliniyor.
PKK’nin özellikle seçim döneminde provakasyon çıkarmak ve seçimlere gölge düşürme yönünde, bazı ülkelerle beraber ortak hareket ettiği biliniyor. Erbil merkezli olarak yürütülecek olan provokasyonda HDP Erbil bürosunda yer alan bazı PKK’li kadrolar ve halk içinde örgütlendirilmiş kişilerin rol alacağı belirtiliyor.

HDP bürosu sevk ve idare merkezi olarak kullanılıyor

HDP’nin Erbil temsilciği açıldığı günden bu yana bir PKK bürosu gibi kullanılıyor. PKK HDP’ye verilen yasal izni ve hassasiyeti kullanarak kendi illegal işlerini burada yürüyor, halkı Kürdistan Bölge hükümetine karşı örgütlüyor, yeni savaşçı, kadro çalışmaları, eylem vb. çalışmaların örgütlendirildiği bir merkez gibi kullanılıyor. Diplomatik amaçlı izni olan HDP bürosunda Kürdistan Bölgesel yönetiminin iç işlerine müdahale ve provokasyon çalışması yürütmesi ise uzun zamandır Güney Kürdistan halkının gündeminde olan bir konuydu.

 PKK medyası da bir dönemdir Kürdistan Bölgesel yönetimini hedefleyerek böyle bir provokasyonu besleyecek yayınlar yapıyordu.

Diğer Haberler