Fazıl Mirani: PDK 75 yıldır Kürtleri ve Kürdistan’ı savunmak için ayakta

Fazıl Mirani: PDK 75 yıldır Kürtleri ve Kürdistan'ı savunmak için ayakta

Kürdistan Demokrat Partisi Politbüro Siyasi Sekreteri Fazil Mîranî Erbil Üniversite Öğretmenleriyle gerçekleştirdiği toplantıda yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi’ndeki bütün kurum ve kuruluşların devletin temellerini kurmak için uğraştığını ve PDK’nin de uzun bir dönemdir bunun altyapısını oluşturduğunu belirtti.

Fazil Mîranî toplantıda şu değerlendirmeleri yaptı: “Siyasi süreçlerin doğru yürütülebilmesi için sağlam partilere ihtiyacımız var ve bu da PDK’dir. PDK bütün taraflara öncülük yapmaktadır. Ölümsüz Lider Mela Mustafa Barzani 20’inci Yüzyılın başlarında başlattığı mücadelede, şimdiki yaratılmış imkanlara sahip değildi. Ama bütün gücünü kullanarak mücadeleyi en üst seviyelere yükseltti. Bu güç ve tecrübe sayesinde PDK 75 yıldır ayakta ve Kürt halkı ile Kürdistan’ın koruyucu gücü konumunda.”

PDK milletvekili adaylarının seçilmesi halinde Bağdat’a gitmelerinin amacına değinen Fazil Mîranî konuşmasının devamında, PDK’nin insan sermayesi ve güçlü bir mekanizmanın sahibi olduğunu, bununla Kürtlerin hayal ve umutlarını gerçekleştirmek istediğini dile getirdi.

PDK olarak kendi geçmişlerinden ve mücadelelerinden bahsetme hakları olduğuna dikkat çeken Fazil Mîranî açıklamasının sonunda şunları söyledi: “Kürdistan Bölgesi’nde yer alan bütün bileşenler sırtlarını PDK’ye ve Başkan Barzani’ye dayıyorlar. Çünkü PDK ve Başkan Barzani bütün halkların ve bileşenlerin koruyucusu konumunda. Çünkü PDK ve Başkan Barzani tarihte çok önemli ve hassas süreçlerden geçerek bugünlere geldiler ve kendilerini ispatladılar. Bu da herkes açısından büyük bir güven kaynağı oluşturmakta.”

Diğer Haberler