Ezidi liderler Başbakan Barzani’ye Ezidilere yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti

Ezidi liderler Başbakan Barzani'ye Ezidilere yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti

Ezidi lideler Kürdistan Hükümetine Ezidilere yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etmek için bu gün Başbakan Mesrur Barzani ile bir araya geldi. Ezidi ruhani liderler bu ziyareti yaptığı saatlerde PKK’lilerde seçim propagandası yapmak için Şengal’e gitmek isteyen KDP adaylarına saldırdı.

Ezdi Miri Hazım Mir Tahsin Beg ve Baba Şeyh Ali İlyas, Ezdilere hizmet kapsamından bazı projelerin hayata geçirilmesinden dolayı Başbakan Mesrur Barzani’ye teşekkür etti.

Başbakan Mesrur Barzani, Ezidi Miri Hazım Mir Tahsin Beg ve Baba Şeyh Ali İlyas ile bir araya geldi.

Görüşmede Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Ezdi Kürtlerinin haklarının her zaman güçlü bir destekçisi ve savunucusu olduğunu ifade ederek, Ezdilere daha fazla hizmet konusundaki kararlılığını yineledi.

Başbakan ayrıca, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin, merkezi Irak hükümeti ve uluslararası toplumun işbirliği ve koordinasyonuyla Şengal’i yeniden inşa ve Şengalli göçzedelerin geri dönmeleri için her türlü çabayı gösterdiğini vurguladı.

Hazım Mir Tahsin Beg ve Baba Şeyh Ali İlyas da, Şengal Anlaşması ve bölgedeki durumun normalleşmesinin yanı sıra Duhok’taki idari değişikliler ve bazı hizmet projelerin hayata geçirilmesinden dolayı Başbakan Mesrur Barzani’ye teşekkür etti. Tüm bunlar gerçekleşirken PKK’de Şengal’de Kürdistan Bölgesinden giden politikicalara saldırıyordu. Televizyonlarında bunun anti propagandasını yapıyordu.

Diğer Haberler