Erdoğan: Kürt sorunu denen meseleyi bir çözdük

Erdoğan: Kürt sorunu denen meseleyi bir çözdük

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kürt sorununu HDP ile çözebiliriz” açıklamasıyla başlayan Kürt meselesi tartışmalarına ilişkin yeniden açıklamada bulundu. Erdoğan, “Kürt sorunu denilen meseleyi biz çözdük” dedi.

TBMM’nin yeni yasama dönemi açılışında konuşan Erdoğan’ın Kürt meselesi tartışmalarına ilişkin açıklaması şöyle: “Tehditleri kaynağında bulup yok etme esasına dayanan güvenlik anlayışımla sınırlarımızda terör koridoru oluşturulmasının önüne geçtik. Kürt sorunu denen meseleyi biz çözdük. Diyarbakır’daki vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi ret, inkar, asimilasyon politikalarını nasıl ortadan kaldırdıysak bu meseleyi hâlâ istismar konusu yapmak isteyenlerin maskelerini düşüreceğiz. Böylece Diyarbakır Annelerinin şanlı direnişiyle terör örgütünü tir tir titrettiği bir dönem başlattık.”

“Teklifimizin başarıyla hayata geçirileceğini ümit ediyorum”

Yeni anayasa teklifine ilişkin de değerlendirmede bulunan Erdoğan, “Millete verilecek en güzel hediye yeni anayasa” dedi. “Yeni bir anaysa kazandırma teklifimizin de başarıyla hayata geçirileceğini ümit ediyorum” ifadesini kullanan Erdoğan şöyle konuştu: “Mümkün olursa Meclisimizin tamamının uzlaşmasıyla yeni anayasa milletimize vereceğimiz ne güzel 2023 hediyesi olacaktır. Doğrudan milli irade eliyle hazırlanmış bu anaysa teklifimize destek ve katkı vereceklere teşekkür ediyorum.”

Diğer Haberler