NYT: İran’lı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade, 1600 kilometre uzaktan yapay zekayla öldürüldü

NYT: İran’lı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade, 1600 kilometre uzaktan yapay zekayla öldürüldü

Geçen yıl 27 Kasım’da Tahran yakınlarında gerçekleşen olaylla ilgili yeni bilgilere ulaşan The New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre suikastte, dakikada 600 mermi atan ve yapay zekaya sahip robot bir makineli tüfek kullanıldı.

“MOSSAD KESKİN NİŞANCISI TARAFINDAN VURULDU” ARGÜMANI

Muhsin Fahrizade’nin, 1.600 kilometre uzaklıktaki bir lokasyondan, uydu aracılığıyla bir MOSSAD keskin nişancısı tarafından vurulduğu yazıldı

NYT’nin İsrailli, İranlı ve Abd‘li yetkililere dayandırdığı habere göre Fahrizade’nin yolda U dönüşü yapacağı noktaya yüksek teknolojili kameraların bulunduğu bir araç ve robot katil tüfeğinin bulunduğu bir pick-up araç yerleştirildi.

1.6 SANİYELİK VAKİT İÇİN YAPAY ZEKA

Kamera ve istihbarattan haber gelmesiyle keskin nişancının ateş etmesi ortasındaki 1.6 saniyelik vakti ayarlayabilmek için de yapay zeka teknolojisinden faydalanıldı. Toplamda 15 el ateş edildiği ve Fahrizade’nin taarruzda burnu bile kanamayan eşinin kollarında hayatını kaybettiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

İran’ın nükleer programının mimarlarından bilim insanı Muhsin Fahrizade, Tahran eyaletine bağlı Abserd ilçesinde düzenlenen suikastle öldürülmüştü. Fahrizade otoyolda ilerlerken, aracı uzun namlulu silahlar ile taranmıştı.

İran Savunma Bakanlığı “Koruma takımı ile teröristler ortasında yaşanan çatışma sırasında Muhsin Fahrizade ağır biçimde yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Malesef kurtarılamadı” açıklamasını yapmıştı. Taarruzda Fahrizade ile birlikte yanında bulunan müdafaası ve sürücüsü de hayatını kaybetmişti.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ŞIK, SUİKASTLA İLGİLİ İSRAİL’İ SUÇLADI

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Şık, nükleer fizikçi Fahrizade’ye yönelik suikaste ait Twitter hesabından açıklama yapmıştı.

İranlı üst seviye bir bilim beşerinin teröristler tarafından amaç alındığını tabir eden Şık, “Bu alçaklık, İsrail’in rolüne dair önemli belirtilerle birlikte faillerin umutsuz savaş kışkırtıcılığını gösteriyor” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Diğer Haberler