ABD Dışişleri Bakanlığı yıllık “Dünyada çocukları silahlandırma ve insan ticareti” raporunda PKK, IŞİD ve Haşdi Şabi’de yer aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı yıllık “Dünyada çocukları silahlandırma ve insan ticareti” raporunda PKK, IŞİD ve Haşdi Şabi'de yer aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı yayınladığı bir raporda, Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ve Haşdi Şabi’nin çocukları kaçırdığını, silahlandırdığını ve kendi menfaatleri için savaştırdığını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı yıllık “Dünyada çocukları silahlandırma ve insan ticareti” başlıklı raporunu yayınladı.

Raporda, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde Haşdi Şabi milisleri, IŞİD ve PKK’ye bağlı grupların çocukları kaçırarak silahlandırması ile kendi menfaatleri doğrultusunda savaşa sürmeleri konuları ele alındı.

Raporda, PKK ve Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) özellikle Kürdistan Bölgesi ile Şengal sınırları dahilinde çocukları kaçırarak silahlandırmasına dikkat çekiliyor.

Raporun ilgili bölümlerinde PKK ve PKK’ye bağlı Şengal Savunma Birlikleri’nin (YBŞ) 2018 yılından bu yana yüzlerce Ezdi çocuğunu kaçırarak silahlandırdığını dile getiriyor.

Konuya ilişkin raporlar hazırlayan ve açıklamalarda bulunan sivil toplum kuruluşları da, PKK’nin Şengal, Mexmûr vb. Alanlarda çocukları silahlandırarak savaşa hazırladıklarını daha sonra bu çocukları Kandil, Şengal gibi Kürdistan Bölgesi ile Türkiye ve İran arasında bulunan sınırlara gönderdiğini dile getiriyorlar.

Diğer Haberler