Nasrallah’tan Rojava için tehlikeli sözler: Suriye hükümeti her yere hakim olmalı

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Suriye rejiminin Rojava da dahil tüm topraklara egemen olması gerektiğini söyledi. Nasrallah, Salı gecesi Lübnan'daki El Manar TV'nin bir yayınında "[Afganistan'dan gelen] görüntüler Vietnam'daki Saygon sahneleriyle tamamen aynı, bunlar bir fotokopi" dedi. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Afganistan'daki son gelişmelerin Ortadoğu halkının boyutlarını anlamaya çalışması gerektiği'küresel yansımaları' olacağını söyledi. ABD'nin Kabil Elçiliği'ni tahliye ederken verdiği görüntüler ABD'nin Vietnam'dan kaçarken verdiği görüntülerle benzerliğiyle gündeme gelmişti. ABD'nin tahliye görüntülerinden bir gün önce ABD Başkanı Joe Biden "Vietnam'la aynı görüntüleri vermeyeceğiz" derken "İnsanların büyükelçiliğin çatısından kaldırıldığını göreceğiniz bir durum olmayacak" ifadelerini kullanmıştı.'Bölgede gördüğünüz bu Amerika cahildir, acizdir' Lübnan'lı direniş örgütünün lideri, “Biden'ı dinleyin, dışişleri bakanını dinleyin, ulusal güvenlik danışmanını dinleyin çünkü şimdi bunu Amerikan halkına açıklamak zorundalar. Amerikan halkı, Afganistan'dan bu küçük düşürücü geri çekilmeyle olanlardan şaşkına döndü…[ABD'li yetkililer] Afganistan'daki stratejik yenilgiyi ve NATO'nun bu başarısızlığını anlamamıza gerçekten yardımcı olabilir" diye ekledi. Nasrallah, Başkan Biden'ın Afgan hükümetinin çöküş hızının Washington için bile bir sürpriz olduğu yönündeki son açıklamasına ilişkin yorumda, bunun “Amerika'nın yarı tanrı olduğunu, her şeyi gördüğünü ve yapabileceğini söyleyenlere gösterdiğini” öne sürdü ve devam etti: "Bu algının sadece bir serap olduğunu. Hayır, bölgede gördüğünüz bu Amerika cahildir, acizdir, aynı hataları tekrarlamaya devam ediyorlar, aynı yanlış uygulamaları tekrar tekrar yapmaya devam ediyorlar."'Şam Rojava şehirlerine hakim olmalı' Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah, Şam hükumetinin Rojava şehirleri de dahil tüm Suriye topraklarının kontrolünde olması gerektiğini altını çizdi. ABD'nin Suriye’deki varlığını eleştiren Nasrallah, ABD’nin'Suriye’yi parçalamak için' orada bulunduğunu ileri sürdü. ABD’nin Suriye’nin petrolünü çaldığını ve Irak’a kaçırdığını iddia eden Nasrallah, "İşgalci güçler Suriye’den çekilmelidir" ifadelerini kullandı. Lübnan Hizbullah’ı, Suriye iç savaşı başladığından beri Esad hükumetini destekliyor. Hükümeti korumak için Esad’a askeri yardımda bulunan örgütün Suriye’de militanları bulunuyor. Afganistan'ın başkenti Pazar günü, Taliban'ın kentsel alanları hedef alan bir dizi saldırıya başlamasından iki haftadan kısa bir süre sonra, Pazar günü Sünni İslamcı grubun eline geçti

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, Suriye rejiminin Rojava da dahil tüm topraklara egemen olması gerektiğini söyledi.

Nasrallah, Salı gecesi Lübnan’daki El Manar TV’nin bir yayınında “[Afganistan’dan gelen] görüntüler Vietnam’daki Saygon sahneleriyle tamamen aynı, bunlar bir fotokopi” dedi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Afganistan’daki son gelişmelerin Ortadoğu halkının boyutlarını anlamaya çalışması gerektiği ‘küresel yansımaları’ olacağını söyledi.

ABD’nin Kabil Elçiliği’ni tahliye ederken verdiği görüntüler ABD’nin Vietnam’dan kaçarken verdiği görüntülerle benzerliğiyle gündeme gelmişti. ABD’nin tahliye görüntülerinden bir gün önce ABD Başkanı Joe Biden “Vietnam’la aynı görüntüleri vermeyeceğiz” derken “İnsanların büyükelçiliğin çatısından kaldırıldığını göreceğiniz bir durum olmayacak” ifadelerini kullanmıştı.

‘Bölgede gördüğünüz bu Amerika cahildir, acizdir’

Lübnan’lı direniş örgütünün lideri, “Biden’ı dinleyin, dışişleri bakanını dinleyin, ulusal güvenlik danışmanını dinleyin çünkü şimdi bunu Amerikan halkına açıklamak zorundalar. Amerikan halkı, Afganistan’dan bu küçük düşürücü geri çekilmeyle olanlardan şaşkına döndü…[ABD’li yetkililer] Afganistan’daki stratejik yenilgiyi ve NATO’nun bu başarısızlığını anlamamıza gerçekten yardımcı olabilir” diye ekledi.

Nasrallah, Başkan Biden’ın Afgan hükümetinin çöküş hızının Washington için bile bir sürpriz olduğu yönündeki son açıklamasına ilişkin yorumda, bunun “Amerika’nın yarı tanrı olduğunu, her şeyi gördüğünü ve yapabileceğini söyleyenlere gösterdiğini” öne sürdü ve devam etti:

“Bu algının sadece bir serap olduğunu. Hayır, bölgede gördüğünüz bu Amerika cahildir, acizdir, aynı hataları tekrarlamaya devam ediyorlar, aynı yanlış uygulamaları tekrar tekrar yapmaya devam ediyorlar.”

‘Şam Rojava şehirlerine hakim olmalı’

Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah, Şam hükumetinin Rojava şehirleri de dahil tüm Suriye topraklarının kontrolünde olması gerektiğini altını çizdi.

ABD’nin Suriye’deki varlığını eleştiren Nasrallah, ABD’nin ‘Suriye’yi parçalamak için’ orada bulunduğunu ileri sürdü.

ABD’nin Suriye’nin petrolünü çaldığını ve Irak’a kaçırdığını iddia eden Nasrallah, “İşgalci güçler Suriye’den çekilmelidir” ifadelerini kullandı.

Lübnan Hizbullah’ı, Suriye iç savaşı başladığından beri Esad hükumetini destekliyor. Hükümeti korumak için Esad’a askeri yardımda bulunan örgütün Suriye’de militanları bulunuyor.

Afganistan’ın başkenti Pazar günü, Taliban’ın kentsel alanları hedef alan bir dizi saldırıya başlamasından iki haftadan kısa bir süre sonra, Pazar günü Sünni İslamcı grubun eline geçti

Diğer Haberler